Tom Kha Gai

Altså alt som har med lime, sitrongress, og koriander og gjøre er bare så DEILIG! Så lukter det så godt, smaker så godt og bare generelt er godt, hehe.. Renate og jeg prøver å ha ukentlige dates med trening, etterfulgt av mat – og de siste 3-4 gangene har vi laget suppe. I går var jeg så giret på Tom Kha Gai, så da ble det det!

Dette trenger du for å lage Tom Kha Gai ; 

Nudler
Kylling
Løk
Chili
Sitrongress
Koriander
Lime
Ingefær
Aromasopp
Hvitløk
Sukker
Kokosmelk
Kyllingkraft
“Fishsauce”

(Husk- jeg tar alt på gefylen, alltid.. Men her brukte jeg 400g kylling, 1 boks kokosmelk og ca 4-5dl kyllingkraft)

Stek kyllingen og legg den til side. Kutt opp alle grønnsaker, og stek løk, chili, ingefær, chili, sopp og hvitløk sammen. Skjær sitrongresset på langs og slå på det med enden på kniven (for å få frem smakene og den digge duften mm) .. Deretter deler  jeg det opp i delvis store og avlange biter. Og har i sammen med resten av grønnsakene. Hell deretter oppi kraft og kokosmelk, la det småkoke, og smak til med sukker, lime og koriander til smaken sitter. Server nudler, lime og fersk koriander ved siden av. (Og ei litta Coronitas smaker himmelsk til)

God middag angels ♥

Selger disse skattene

Hei ♥

Da har jeg bestemt meg for å selge noen av disse fine skattene mine. Jeg skal ikke legge skjul på at det er to av veskene mine som blir brukt på daglig basis, mine to favoritter fra Louis Vuitton Pochette Metis, og Kimono Tote Bag. Siden de to blir brukt så flittig, så føler jeg at disse her andre fortjener nye eiere som kan bruke de mer enn meg ♥

Here goes ..

Louis Vuitton Volta 
Kjøpt for 26.500,- / Selges for 20.000,-
Svært lite brukt, følger med dust bag. Kvittering kan skaffes fra butikk.


YSL Suede Fringe Bag
Kjøpt for 18.000,- / Selges for 12.000,-
Pent brukt, har noen bruksmerker på kantene. En av favorittene som jeg egentlig ikke har lyst å selge ♥ Dust bag følger med, kvittering kan skaffes. 


YSL
Kjøpt for 18.000,- / Selges for 12.000,-
Pent brukt, dust bag følger meg. Kvittering kan skaffes fra butikk


Gucci Marmont Medium Matelassé
Kjøpt for 18.000,-  / Selges for 13.000,-
Pent brukt, dustbag følger med. Kvittering kan skaffes fra butikk 


Om du er interessert, send meg en mail på [email protected] ♥

Noen mandags-ord

Forrige uke skrev jeg noen ord om at det å gå utenfor komfortsonen er noe av det jeg ønsker å gjøre mer av i 2019. For det første, så er det gøy, for det andre så føler man seg litt sterkere for hver gang man gjør det. I min lille “ut av komfortsonen” verden handler det mye om å gjøre ting alene, og å ta de litt større stegene som kanskje kan virke ufornuftig – men på sikt er de mest fornuftige. (Dette er det skumleste ved å gå ut av komfortsonen) Jeg har blitt veldig flink å tenke på hvordan jeg vil ha det og hva jeg vil fremover – og det krever at jeg må ta noen tøffe valg på veien. Løsrive meg fra det trygge, og hoppe i det for å nå mål.

Utenom det har jeg blitt veldig glad i å gjøre ting alene. Det behøver ikke være de store tingene, men i det siste har det vært ting jeg som oftest gjør sammen med andre. Den frihetsfølelsen jeg kjenner på når jeg tenker på at jeg skal gjøre ting alene, at jeg ikke er avhengig av andre for å gjøre det – er virkelig helt unik.

Det har nesten blitt litt skremmende hvor godt jeg trives i mitt eget selskap, for jeg er et uvanlig sosialt vesen. Men, jeg tror de fleste skjønner hva jeg mener med at det er så godt! Det er så deilig og være alene med egne tanker, og rett og slett hvile hodet! Vet dere hva som gir meg mest frihetsfølelse og rom for refleksjon?

Å sitte på et fly, helt alene. Musikk på ørene og titte ut vinduet, la tankene  rase gjennom hodet. Spiller ingen rolle om flyturen er på 40 minutter – eller 9 timer.

Travel makes one modest. You see what a tiny place you occupy in the world

I går gikk jeg på ski, helt alene. Jeg holdt på å trekke meg flere ganger, både før jeg kom meg ut døren, og på vei, til og med når jeg kom frem og skulle til å spenne på meg skiene (godt mulig det var de -9 graderne og isvind som fikk meg til å revurdere) men jeg gjorde det. 1,5 time og 1,2 mil på ski. Musikk på ørene, marka og meg selv. Som sagt, de små tingene, som i hvertfall får meg til å føle meg enda mer selvstendig. Og fri.

På IG følger jeg så mange kontoer, som deler visdomsord, som får deg til å reflektere litt ekstra, som får deg til å skjønne din egenverdi i visse situasjoner, som deler deilige bilder i en sexy innpakning, og som deler kjærlighet. Kan dere tenke dere en verden uten kjærlighet? Tenk at det er kjærlighet som får alt til å gå rundt. True story!

Grunnen til at jeg skriver denne posten, er fordi jeg kom over et bilde og noen deilige visdomsord før jeg la meg i går, og jeg synes det var så fint ;

I was by myself for a pretty long time. I needed to do that. I think everyone that I know has wanted to do that or needed to do that at some point. I think when you spend enough time when it´s quiet around you and you don´t open your mouth for three or four days, there´s parts of your brain that can kind of rest. I think when we´re out in the world and have to talk to people, we edit ourselves. You know, we have to like, act a little bit. As honest as we may be as humans, when we´re out here,  we´re all kind of wearing mirrors on our faces. You know, constantly reacting on how to react to the people around you. And I think when you´re alone for a long enough time, you can feel a lot more peace ♥

Var ikke den fin? Å være alene, å finne styrken i å være alene i forskjellige situasjoner, trives i eget selskap, finne roen, det gjør ikke bare at kroppen får hvile, men at hodet også får hvile. Det er jo når man er helt alene at man er helt seg selv. 100 % ♥

Jeg har så mange screenshots fra de forskjellige kontoene at jeg har måttet lage en egen mappe på telefonen, og den tar jeg ofte frem for å lese. Go check them out ;

@Dreamerssclub

@Dyingful

@Latenightsinthecity

@90svintagesection hadde også en veldig fin en i går!

“Sorround yourself with people that push you to do and be better. No drama or negativity. Just higher goals and higher motivation. Good times and positive energy. No jealousy or hate. Simply bringing out the absolute best in each other”

Og her må jeg bare få sagt- fy søren for noen venner jeg har! I den indre kjernen  – så har vi det akkurat som beskrevet over. Og det betyr virkelig verden for meg! ♥ Vi er heldige!

@Thewildestclub

@Alittleandromeda

@Wildnwild

ENJOY ♥

Treningsglede

Hva gir mer glede enn treningsglede! For mange år siden, når jeg først flyttet til Oslo – var ikke trening en del av mitt daglige vokabular i det hele tatt. Jeg er så glad for at jeg har kommet meg dit jeg har i dag. Trening har blitt en helt naturlig del av min hverdag, og jeg elsker det. Kunsten er å glede seg til trening, se på det som egentid, og glede seg til følelsen som man får i kropp og sinn etterpå. Det nye året for meg har bestått av trening, legge seg tidlig (våkne tidlig….) Jeg våkner mellom 06-07 hver dag, og det har jeg gjort de to siste ukene. Forsåvidt veldig deilig, for det gir meg en eller annen frihetsfølelse å få noen timer før jeg virkelig må begynne å fungere. A-menneske der altså! Jeg liker å være sharp, og det blir man jo av trening og søvn. 2019 blir et spennende, og annerledes år  – og da er det viktig å være rustet! ♥ Gleder meg til å dele planene videre med dere etterhvert! Jeg kommer til å gå rimelig utenfor komfortsonen min i løpet av første halvår, og dere kommer til å tenke at jeg er gærn! Hehe.. Men – faktisk! Av og til må man gi slipp på en drøm, for å nå en drøm. Tenk på det ♥ Utenfor komfortsonen – og å utfordre meg selv er det jeg skal i 2019!

Den nye treningstightsen min elsker jeg! Den er fra Reebok.

Uansett ; fredag – jeg har hatt strategimøte med United Influencers, planen for 2019 er klar. I kveld blir det Barrys etterfulgt av ski tror jeg! ♥ Håper dere får en deilig helg!

Noen favoritter

God tirsdag! Startet dagen 07 på Barrys, så deilig! Tror jeg har blitt litt hektet på Barrys! Anbefaler den i Barcode, er så bra, og gir så mye! I går var jeg på arms and abs, og idag var jeg på butt and legs. Får så mye igjen for det! Etter timen i går dro jeg rett hjem til kona (Maria) på middag og sleepover, så hyggelig å gjøre sånne ting midt i uken ♥

Jeg har fått masse spørsmål vedr denne elskbare blusen fra Zara, den er helt ny og jeg fant den i butikk forrige uke. Jeg tror den er utsolgt på nettet – men den kommer helt sikkert inn igjen? Det har i hvertfall blitt en favoritt hos meg.

Denne jakken også, som jeg så var på salg på Zara nå. Elsker fargene i den!

♥ Jeg har forresten tenkt å selge en del av veskene mine nå! Kanskje jeg skulle laget et innlegg her så får dere litt “førsterett”? Er det interessant eller ikke? NJUUUT dagen!

En helg med masse kjærleik

God mandag, dere! ♥ Det var så uvant å våkne uten lille baby Harley og Henriette her, de dro hjem i går formiddag. Herlighet for en fantastisk uke jeg har hatt med de to. De har bodd hos meg siden tirsdag, og jeg setter så umåtelig stor pris på tiden vi har hatt sammen. Jeg har allerede begynt å glede meg til neste gang de kommer. Å være så heldig at jeg har kunnet kose baby i så mange dager har vært en fryd! Han er så skjønn og god, bare det å få han under dyna på morgenkvisten med de små myke baby føttene – ååå ♥ Da forsvinner alt annet støy fra omverdenen. Det har vært deilig!

Vi har vært hjemme og laget deilig mat om kveldene, hatt besøk av både Renate og Maria. Henriette har fått møtt mange av sine venninner og kollegaer mens hun har vært her. Vi har spist middag på Fyr, og lunsj på Theatercaféen, ruslet tur i byen og spist masse digg snop!

Tid med disse. Gull verdt ♥

.. Og tid med han her ♥

Avsluttet helgen med friske 1,2 mil på ski. Og mer skal det bli denne uken. Beste jeg vet! Ønsker dere en herlig og energirik mandag!

Verdens beste pastarett

Idag er det onsdag, det snør, er skiføre – og jeg er så heldig at jeg har besøk av bestis Henriette og Harley som har rukket å bli tre måneder stor allerede, selv om han er veldig liten i mine øyne ♥ De kom til Oslo i går og skal være helt til søndag. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn det, babykos og kvalitetstid! Jeg elsker den lille gutten – herlighet, jeg kan ikke se for meg kjærligheten man kan få for egne barn når man har så mye kjærlighet for barna til venninnene sine ♥ Må være helt magisk.

Dagene som kommer skal brukes til kos, god mat, gode samtaler og enda mer kos. Det er jo det livet handler om- trygge omgivelser og bra folk! I går kom Renate på besøk, og vi mekket sammen verdens beste pulled pork tacos.

Henriette elsker når jeg lager sauser med sopp og fløte, jeg tror faktisk det må være hennes favoritt – så jeg tenkte jeg skulle servere verdens beste pastarett til henne en av dagene.

Pasta med sopp, løk, fløte, parmesan og entrecote.

Skjær opp sjalottløk og champignon og stek dette i smør, krydre med salt og pepper. Hell over fløte og smak til. Krydre, og stek kjøttet som du ønsker (jeg steker det litt på begge sider på panna og deretter har jeg det i ovnen til det er perfekt stekt, medium + om du spør meg) La kjøttet hvile før du skjærer det opp i skiver, pastaen kokes underveis.

Pasta, med soppsaus, masse revet parmesan over, og kjøtt på toppen er virkelig bare himmelsk godt. Og så enkelt! ♥

Enjoy ♥

God tirsdag fra snødekte Oslo. Som de fleste sikkert har fått med seg, så har turen vår til Dubai med Norwegian skapt reaksjoner både i sosiale medier, i VG og hos Amnesty. Jeg vil selvsagt si noe om dette. Jeg har full forståelse for reaksjonene – og synes engasjementet rundt dette er helt på sin plass.

Som lesere av bloggen min gjennom så mange år, tror jeg dere alle sammen vet at jeg selvsagt ikke støtter opp om grove brudd på menneskerettigheter. Og jeg dro ikke til Dubai for å kamuflere dette med pene filtre. For sånn er det ikke.

Jeg skulle nok likevel tenkt meg om to ganger før jeg dro. Og det har jeg absolutt ingen problemer med å innrømme. Det kom en læring ut av dette også, med så mye annet i livet. ♥


Det er som alltid, veldig deilig og komme hjem igjen.. 

Onsdag

Onsdag og 9 januar. Ja, jeg er blitt merkelig opptatt av datoer i det siste. Jeg har nemlig begynt å skrive stikkord for hver dag som går. Bare som notater på telefonen,  ikke noe lang avhandling eller noe. Men jeg ønsker å skrive ned for meg selv hva dagen som gikk gav meg, i form av om den var positiv, gav meg oppturer, eller nedturer, om noe spesielt skjedde den dagen, eller bare rett og slett hvordan jeg følte meg. Det er en fin ting og gjøre synes jeg – for da kan man se tilbake på uken, eller måneden, se hva som har gjort at man kanskje har hatt det kjipt, og deretter i neste uke gjøre noe med det.

I tillegg til å starte det nye året med GODT MOT, har det nye også startet med en del bumps in the road. Faktisk når det gjelder ganske mye. Men, merkelig nok – til tross for alle de tingene som har skjedd fra 1 januar – så er jeg som jeg skrev her om dagen, ved så godt mot. Jeg føler meg så sterk, og glad, har masse energi og føler at jeg ikke lar ting gå innpå meg om dagen. Er det noe som har skjedd, som jeg kan gjøre noe med, selv om det er utfordrende – så har jeg én tanke, og det er å gjøre noe med det. Så er det ute av veien! Andre ting som påvirker følelsesmessig er det ofte noe man kan gjøre noe med, annet enn å la fokuset ligge helt andre steder.

Etter 7 relativt tøffe dager, men – likevel med godt humør, og håp om bedre tider – så snudde det endelig i går! Og jeg vet at når man står i tøffe tider, eller har det litt ekstra vondt, eller ting er dritt, så er lyset i tunellen at det ALLTID snur. På ett eller annet tidspunkt, så gjør det det. Og det er styrken jeg har i det hele. I går snudde det! Dagen startet med to gode nyheter på rad, hvor noe løste seg, og noe annet kom som en overraskelse og en bonus, deretter fikk jeg en telefon som fikk meg til å se svært lyst på en situasjon jeg står oppe i (jobbmessig) Så fikk jeg enda en nyhet om et potensielt og veldig gøy samarbeid for 2019, og jaggu meg toppet deg seg ikke på kvelden. Så i går var en fantastisk dag – og nå kan det bare gå oppover!

Dere kjenner dere sikkert veldig igjen? Man må bare stå i det som er kjipt, eller vondt eller hva det enn nå måtte være, og så snur det. ♥ Mye på hjertet om dagen, jeg liker å dele sånt med dere selv om jeg også føler for å være privat, og da forstår jeg at noe av det jeg skriver er litt kryptisk i blant.

Så girls – nå skal vi børste av oss det som er destruktivt så langt det lar seg gjøre og erstatte det med positiv og deilig energi!

Treningen er mitt fristed ♥ Nå har jeg fått inn tre deilige økter på rad, to på Barrys og én på Elixia Colosseum. Det gir energi, og det gir tid og space til tanker! Deilig.

Ønsker dere en deilig dag!

Tips til en litt freshere hud

Hei Lene! Jeg har et sterkt ønske om et nytt innlegg angående ansiktssminke og glød. Tenker på deg hver morgen mens jeg sminker meg og skulle ønske jeg kunne ringe deg om råd, haha 🙂 Synes huden min er så vintergusten, tørr og blek. Har du noen gode tips til hva som gir fuktighet til huden? Hvilken foundation som er best på vinteren? Hvilke produkter, nye eller gamle som er et must når det gjelder glød? Hadde blitt superglad for et oppdatert innlegg, ettersom det kan være forvirrende å bla seg gjennom 10 gamle innlegg. Håper du får en strålende dag! 🙂


Jeg fikk dette spørsmålet en dag – og kjente meg veldig igjen i det selv, og glød, fukt og litt farge er viktig for meg nå i denne tiden. Nå er vi jo midt i vinteren, mørke tider, og har naturligvis blek og tørr hud. Og da er det veldig kjekt med noen få tips som kanskje kan gjøre at man føler seg litt bedre ♥ Det er jo så deilig å føle seg fresh i ansiktet, både når det gjelder glød, sminke og fukt. Dette er noe av det jeg legger en ekstra effort i – så da håper jeg at det kan smitte litt over på de som trenger litt inspirasjon ♥

Fukt ;

Det beste i verden er når man er nydusjet, eller nettopp har tatt av seg sminken og neste steg er påføring av krem til ansiktet. Den følelsen! Jeg har dagkrem, og kveldskrem i tillegg til at jeg har serum som jeg også bruker. Jeg har ingen fast rutine på når jeg bruker serumet. Men jeg tar gjerne flere runder med både det ene og det andre. FUKT, yes please. Jeg har også en “beautyoil” som jeg bruker på huden (under sminken) de dagene jeg føler at jeg er ekstra tørr.

Når jeg bader (som er ofte….) så skrubber jeg ansiktet. Og når jeg føler at huden min er helt på randen så kjører jeg i gang med alt jeg kan komme over av masker og skrubber og det som er bra for huden. Har heller ikke noe fast rutine her, jeg bare gjør det når jeg føler det er dags.

Et tips er å kjøpe fuktighetsspray. Den kan brukes både før – og etter du har lagt sminke. Får looken til å se litt mer fresh ut og så føler man seg bedre når man kjenner fukten fra sprayen legger seg.

Jeg har litt forskjellige produkter, og bytter litt på hva jeg bruker. Dette er de produktene jeg bruker mest nå.

Beauty Oil fra Farsali – kjøpt på Sephora, dag og nattkrem fra Dr Ankerstjerne, fuktspray fra Elisabeth Arden, og en helt latterlig nattkrem som heter Ice Cream Repair. Jeg tuller ikke når jeg sier den lukter kanelsnurrer og vanilje. Helt sjuk! Skrubben er fra Dermalogica og er en liten sånn fingervott som man skrubber med. Genial!

Glød ;

Jeg bruker selvbruning til ansiktet når jeg føler at jeg trenger det. Tan-drops er min favoritt. Jeg blander to dråper med olje i nattkremen min før jeg legger meg, og når jeg våkner er jeg litt freshere enn når jeg la meg. Nå har jeg vært tom for denne en stund, men skal anskaffe meg en ny før jeg reiser til Dubai (imorgen kveld!!! Ååååh ♥) I mellomtiden har jeg brukt selvbruning. Og da har jeg brukt pittelitt av moussen som jeg bruker på kroppen (Vita Liberata Dark Mousse, DEN BESTE) Det finnes jo selvbrunere spesielt til ansikt også, men det har sikkert dere mer koll på enn meg. 😀

I tillegg til dette så bruker jeg ALLTID. Og da mener jeg, hver eeeeeneste dag en farget krem med shimmer i før jeg legger foundation. Ingen over – ingen ved siden av.

Beauty oljen jeg snakket om tidligere kan jeg også finne på å blande inn i denne kremen, så får man litt den oljete looken. Den liker jeg nemlig!

Jeg er avhengig av highlighter, og det går ikke en dag uten at jeg legger den på kinnbein, litt på nesetippen, rett over overleppen, og under øyebrynet / på øyelokket.

Beatyblur fra Vita Liberata, jeg har fargen latte. Hightlighteren er “Hyper Real Glow” fra mac ♥

Sminke ;

Etter jeg har tatt på beautyblur og evt olje – så er det dags for foundation. Men jeg dekker aldri hele ansiktet. Jeg må ha hud som puster. Jeg legger det kun under øynene, og ellers hvor jeg føler at huden er rød. Men that’s it.

Est’ee Lauder sin Double Wear (jeg har fargen Pebble) Nyx sin Stay Matte But Not Flat har jeg i fargen Nude. YSL sin Touche Eclat All-In-One glow foundation tror jeg bare finnes i den ene fargen.

Hvilken jeg bruker kommer helt ann på hva jeg skal og på dagsformen. Double Wear er den beste! Den dekker altså så bra. NYX’en sin er søren ikke langt unna den heller. Så bra for å være så billig. YSL dekker ikke så mye, men den har en så deilig konsistens – jeg bruker denne når jeg ikke vil sminke meg så mye, og ikke trenger så mye dekk.

Livet hadde ikke vært det samme uten solpudder i kinnene, og i panna. Amen. Og det er basically det jeg bruker på huden min. Her bruker jeg NYX sin pallette med 8 farger. 249,- på H&M. Den har jeg brukt så lenge jeg kan huske. Elsk!

Med disse stegene får man en gylden, frisk, fuktig og FRESH (ja jeg vet jeg bruker det ordet mye) hud. Og når man topper det med highlighter og solpudder og en dæsjjj med fuktighetsspray til slutt, så ser man altså bare veldig fin ut.

Jeg håper dette kan hjelpe litt på vei? ♥ God klem!