Jeg får vann i munnen bare av tanken. Kaken gikk ned på høykant da Anne Sissel laget den på 17 mai, og siden har jeg rett og slett ikke fått den ut av hodet. . Snille jenta ville dele oppskriften med meg, og jeg har laget den for aller første gang . . Og gjett hva? Den ble faktisk rågod ♥ Dette er ingrediensene du trenger :
- 2 pk oreokjeks
- 75 gr smør
- 1,5 dl melis
- 1 pk (200 gr) philadelfiaost original
- 1 pk kremfløte
- 1 pk toro eller freia sjokolademouse (husk at du må ha melk til denne)
- Knus 24 oreokjeks, og bland de sammen med smeltet smør.
- Legg de i bunnen av en rund kakeform. Ikke trykk de for hardt ned, da det kan bli vanskelig å skjære opp senere.
- Pisk melis og philadelfia ost sammen.
- Pisk fløten til krem
- Bland kremen med philadelfia og melis.
- Smør kremen over oreokjeksene.
- Knus to av oreokjeksene og strø de over kremen
- Lag sjokolademousse, og smør den utover som neste lag.
- Knus de to siste oreokjeksene og strø de over.
- La kaken stå til avkjøling i 2 timer.
- Om man vil ha hvitt lag på toppen, kan man spare litt av den hvite kremen og smøre den over når kaken er avkjølt, og deretter strø kjekt over. ( Dette er vel det mest vanlige, men jeg gjorde ikke dette, da jeg ikke orket å dra med meg alle bollene opp til svigers for å gjøre den ferdig der.. Hihi.. Smaker vel det samme uansett, selv om den ser litt annerledes ut.. )
♥
0 kommentarer