Verdens beste : Oreokake

Jeg får vann i munnen bare av tanken. Kaken gikk ned på høykant da Anne Sissel laget den på 17 mai, og siden har jeg rett og slett ikke fått den ut av hodet. . Snille jenta ville dele oppskriften med meg, og jeg har laget den for aller første gang . . Og gjett hva? Den ble faktisk rågod ♥ Dette er ingrediensene du trenger :

  • 2 pk oreokjeks
  • 75 gr smør
  • 1,5 dl melis
  • 1 pk (200 gr) philadelfiaost original
  • 1 pk kremfløte
  • 1 pk toro eller freia sjokolademouse (husk at du må ha melk til denne)

Dette gjør du :

  • Knus 24 oreokjeks, og bland de sammen med smeltet smør.
  • Legg de i bunnen av en rund kakeform. Ikke trykk de for hardt ned, da det kan bli vanskelig å skjære opp senere.

  • Pisk melis og philadelfia ost sammen.
  • Pisk fløten til krem
  • Bland kremen med philadelfia og melis.
  • Smør kremen over oreokjeksene.
  • Knus to av oreokjeksene og strø de over kremen

  • Lag sjokolademousse, og smør den utover som neste lag.
  • Knus de to siste oreokjeksene og strø de over.
  • La kaken stå til avkjøling i 2 timer.
  • Om man vil ha hvitt lag på toppen, kan man spare litt av den hvite kremen og smøre den over når kaken er avkjølt, og deretter strø kjekt over. ( Dette er vel det mest vanlige, men jeg gjorde ikke dette, da jeg ikke orket å dra med meg alle bollene opp til svigers for å gjøre den ferdig der.. Hihi.. Smaker vel det samme uansett, selv om den ser litt annerledes ut.. )
And then .. ENJOY!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg