Verdens beste blåskjell

Fredag og helg! Og SOL og sommer. Lite som slår sjømat, sol og et lite glass med Burgund hvitvin. Det finnes mange gode viner, men hvitvin fra Burgund slår alt om du spør meg. Jeg elsker ettersmaken, og den er perfekt til sjømat ♥ Kosikosi!

Forrige uke laget jeg blåskjell med hvitvinssaus (bruker ikke burgunden i sausen siden den er litt dyr, hehe – det er ikke sausen verdt! Joda. Nei..) Anyways. Flere av dere ønsket oppskrift, så da kommer den her. Det er så enkelt! Og billig.

Til 4 personer : 2-3 kg blåskjell
3 ss olivenolje
2 sjalottløk
1-2 vårløk
1 finkuttet gulrot
4 hvitløksfedd, finhakket
2 håndfuller grovhakkete friske urter som feks bladpersille
3 dl hvitvin
2 dl matfløte
Parmesan

Hakk opp gulrot, hvitløk, sjalottløk og vårløk og fres det i olje til det blir mykt.

Skrubb blåskjellene og kast de som ikke vil lukke seg selv når du kakker litt i de.

Når grønnsakene er myke, kan du ha i vinen, og deretter blåskjellene. Ha på lokk, og la det koke til blåskjellene åpner seg. Ca 4 minutter. Ta blåskjellene ut, og kast de som ikke har åpnet seg. Ha blåskjellene et sted hvor de kan holde seg varme.

Ha fløte i kraften sammen med grønnsakene, samt ha i bladpersillen. Smak til med salt og pepper, og riv masse deilig parmesan i! Hello det er så nydelig! Servér eventuelt med pommes frites til, aioli er også er godt alternativ til friesen. Spiser med gaffel og skei, for sausen – den skal inn! Hehe.. ♥

Hadde  ikke så mange flere bilder å dele av den blåskjellretten – men her er et av meg på båt!
Haha.. GOD HELG! Dere er gull!

4 kommentarer

    1. Hei Lene! har du et sted i Oslo du anbefaler hvor man får klassisk reker, loff, majones og hele regla? 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg