Verdens beste.

Jeg elsker jo å lage mat, men ekstra mye når det er høst føler jeg. Herlige hjemmelagede middager, kaker og gjærbakst – mmm. Så det blir nok mye oppskrifter fremover. Håper dere liker det da, noe jeg har fått inntrykk av at dere gjør – skal lage en egen knapp oppe på menyen hvor jeg samler alle oppskriftene, kjekt å dele med dere synes jeg. Mye av det jeg lager har jeg snappet opp av mine foreldre, pappa er jo helt fantastisk god til å lage mat, så jeg henter veldig mye inspirasjon der.

Uansett, over til dagens middag, nemlig verdens beste koteletter – og oppskriften til verdens BESTE bestemor, som jeg savner så altfor, altfor mye. Veldig kjekt å kunne lage “hennes” koteletter, selv om mine aldri kommer til å bli like gode. 

Dette trenger du:

Nakkekoteletter
Salt
Pepper
Løk
Buljong
Poteter
Gulrot
Erter

Dette gjør du:

Krydre kotelettene med salt og pepper, stek dem godt i smør – til de er gjennomstekt. Hell de over i en gryte, og ha i 5-6 dl vann og 2-3 terninger buljong, la dette stå og småputre i 1,5 t, med lokk. (Kokes så lenge fordi kotelettene skal bli møre) Husk og kok ut stekepannen med litt vann, og hell over i gryten.
Del opp 1-2 løker i båter og ha oppi gryten sammen med kotelettene.

Serveres med poteter, gulerøtter og erter. Også godt med surkål.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg