Smøris med havrecrumble og kaffesirup

Visst du vil smake på tidenes BESTE dessert, well – then you are in for a treat ♥ Denne fantastiske isen laget min søster Anniken til dessert sist jeg var hjemme, og jeg har rett og slett ikke smakt lignende. Det var en smaks-eksplosjon og en fantastisk dessert opplevelse. Jeg var ikke i tvil om hvilken dessert jeg skulle lage da jeg og Jørgen inviterte hans venner til middag i går.

Dette er Maaemo sin smøris med havrecrumble og kaffesirup, og oppskriften har jeg lånt fra de, mmm ♥
14807868_10158132313200355_1602384764_oBare å glede seg!

Denne oppskriften halverte jeg, og det holdt til 5 personer ♥ Lag isen dagen før du skal spise / servere den.

Iskrem
270 g sukker
1200 g H-melk
163 g brunet smør
11 (220 g) eggeplommer

Kok opp melk og sukker og hell over eggeplommer. Varm blandingen på middels sterk varme til 80 grader celcius, og tilsett det brunede smøret. Brunet smør lager du ved å smelte smør i en gryte og så koke det på middels sterk varme til den begynner å brunes, ca. 15-20 minutter. Rør med jevne mellomrom. Settes i fryseren over natten, husk og rør litt i begynnelsen.

Crumble
450 g hasselnøtter
200 g sukker
100 g hvetemel
95 g brunet smør

Bland sammen alle ingrediensene og frys i en vakuum-pose, eller pakk den i plastfiml.  Riv deigen i frossen tilstand med et microplane rivjern og stek i ovn på 175 grader i 10-15 minutt, til den er lyst brun. Kjøl ned og kjør til grove smuler i kjøkkenmaskin med kniv.

Kaffe-sirup
350 g fløte
100 g brunet smør
230 g kaffe
290 g sukker
30 g maltsirup eller mørk sirup

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte og kok på middels sterk varme i til det tykner, ca. 10-15 minuttter.

14803319_10158132313000355_2014760940_oENJOY!

Håper dere har en fin lørdag! Jeg har nettopp levert fra meg Levi og det var jo veldig trist, men vi har hatt en veldig koselig lørdagsmorgen sammen ♥

Nå står shopping for tur, og det gleder jeg meg til!

10 kommentarer
    1. Nam! Denne skal prøves ut i morgen 🙂 Deilig å ha noe godt å kose oss med når tv-aksjonen går på tv. Ser frem til spørsmålsrunden 😉 Ha en fin-fin helg! Klem

    2. Nam!!! Den desserten vil jeg prøve.

      Har bare et lite spørsmål angående isen; lagde du den i en ismaskin eller blandet du bare røren sammen og lot den stå i frysen over natten? Ble isen kornete eller fikk du den fløyelsmyk?
      🙂

      1. Jeg lagde uten ismaskin, blandet bare røren sammen, og lot den stå ja. Rørte litt i den før den fryste helt 🙂 Synes den ble kjempegod, ikke kornete 🙂

    3. NAM, det hørtes virkelig godt ut! Denne skal prøves neste gang vi inviterer inn til middagsselskap! NB; du er så utrolig flink til å lage mat og hvis kan kan komme med en forespørsel til blogg innlegg, så er det flere oppskrifter. Flinke Lenemor! 🙂

      1. Hehe så hyggelig, tusen takk 🙂 Jeg elsker jo å lage mat!! Skal bli flinkere. Har liksom fått opp motivasjonen nå som det er høst og jeg er mye hjemme 🙂

    4. Skjønner det er vanskelig å svare på alle kommentarer, men jeg lurer så på tightsen du brukte i antrekksbildene til cosy, hvor er den fra?

    5. Ah dette ser jo himmelsk ut! Men hvor er havren, har lest oppskriften ørten ganger… skal hasselnøtter være havren kanskje? Ser for meg at dette blir desserten på neste dinnerparty her i heimen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg