Recipe : Rainbowcake

Uten navn-48Bestemte meg for å lage en kake til Oda, en kake som falt i smak for konfirmanten. Satset på rosa, og der traff jeg, siden hele lokalet igår var pyntet med rosa ♥ Er vel kanskje litt feil å kalle deg regnbuekake, siden det ikke er de riktige fargene, ble litt inspirert av et bilde jeg fant på nettet, og kaller den egentlig bare en slags ombre / regnbue kake, siden fargene går fra mørk til lys rosa. Var superspent både på smaken og på lagene inni kaken, og synes selv den ble suuperfint, og ikke minst – supergod! Jeg har jo ikke spist godterier / kaker på over 9 uker, men igår måtte jeg selvfølgelig smake på kaken jeg hadde laget. Og det var såå godt! Brukt ganske lang tid på den altså, så sett av god tid.. Innholdet er vaniljekake, og deretter bestemte jeg meg for å lage en sitronkrem inni. Søtt og syrlig sammen – og det ble en suksess.

Uten navn-49Here goes :

Vaniljekake (denne oppskriften har jeg stjelt av fineste Villa Perlesukker)

250 g smør
4 dl sukker
6 egg
8 dl mel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1 pk kremfløte
I tillegg må du ha en eller flere conditorfarger, spørs hvilket tema du vil ha.

Miks smør og sukker hvitt. Ha i egg. Miks i det tørre og ha til slutt i fløten.

Bestemt deg for en størrelse på en rund springform, jeg brukte en med 22 cm. Om du har flere er det supert, men jeg hadde bare én og det tok utrolig lang tid når jeg måtte steke en og en bunn. Del røren i 5 deler, bruk en vekt for å få like mye vekt i hver røre. Jeg veide først hele røren, trekte fra bollen, og delte på 5. Så hadde 350 gram med røre til hver bunn.

Kjøp conditor eller frostingfarge til deigen. Jeg ville begynne på mørkrosa, og avslutte med lysrosa, så lagde 5 forskjellige rosafarger i 5 forskjellige boller.

Ha bakepapir i springformen eller smør med smør og stek på 175 grader i 20 minuter. Dette måtte jeg gjøre i 5 omganger, så anbefaler å ha flere springformer slik det går litt fortere.

Når alle bunnene var ferdig dynket lot jeg de kjøle seg før jeg dynket alle bunnene litt i melk, slik kaken skulle holde seg saftig og god.

Sitronkrem 

200 gram melis
300 gram mykt meierismør
200 gram philadelphia
Saft av 2 sitroner
2-3 ts vaniljesukker

Smør og melis skal vispes i kjøkkenmaskin til smøret blir hvitt. Tilsett sitronsaft og vaniljesukker og rør det inn. Deretter avslutter du med philadelphiaosten, ikke rør denne mer enn 10 sekunder, for da kan den skille seg. Fyll inn med sitronkrem mellom alle lag, og ha litt farge i øverste lag, jeg valgte å lage sitronkremen rosa på toppen av kaken siden hele temaet var rosa ♥

Ble den ikke fin? Veldig fornøyd selv altså, hihi. Tenker og kanskje lage den til 17 – mai i rød, hvit og blå!

Uten navn-50

6 kommentarer
    1. Siden du spør om den var fin: Nei, det var den ikke, synes jeg. Glasuren er jo virkelig ikke fint smurt på? Det skal jo være jevnt og fint. Synes heller ikke den var særlig fint pyntet. Den var sikkert kjempegod, og var jo stilig med fargene inne i kaken. Men selv hadde jeg ikke vært fornøyd om jeg hadde laget en kake som ble seende slik ut.. I alle fall ikke til en konfirmasjon.

    2. Lekker!! 🙂 Kristina: tror nok glasuren er ment å skulle være slik, har sett flere slike kaker hvor glasuren utenpå er smurt med slik teknikk, til og med bryllupskaker 😉

    3. Fy søren for en kake! Så flink du er 🙂 Så supergod ut. Du må ta bilde av kaken i rødt, hvitt og blått også da. Denne skal jeg lage altså. Elsker oppskriftene dine, og har laget en del 🙂 Spesielt er vi glad i Oreokaka, den er så god at jeg spiser meg fordervet, nesten hver gang. Kan du ikke lage en kokebok med blanding av kaker, middag og smoothie? Hadde kjøpt den med en gang 🙂 Hallo alle forlag…… 😉 Ha en fin dag videre 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg