Vaniljekake (denne oppskriften har jeg stjelt av fineste Villa Perlesukker)
250 g smør
4 dl sukker
6 egg
8 dl mel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1 pk kremfløte
I tillegg må du ha en eller flere conditorfarger, spørs hvilket tema du vil ha.
Miks smør og sukker hvitt. Ha i egg. Miks i det tørre og ha til slutt i fløten.
Bestemt deg for en størrelse på en rund springform, jeg brukte en med 22 cm. Om du har flere er det supert, men jeg hadde bare én og det tok utrolig lang tid når jeg måtte steke en og en bunn. Del røren i 5 deler, bruk en vekt for å få like mye vekt i hver røre. Jeg veide først hele røren, trekte fra bollen, og delte på 5. Så hadde 350 gram med røre til hver bunn.
Kjøp conditor eller frostingfarge til deigen. Jeg ville begynne på mørkrosa, og avslutte med lysrosa, så lagde 5 forskjellige rosafarger i 5 forskjellige boller.
Ha bakepapir i springformen eller smør med smør og stek på 175 grader i 20 minuter. Dette måtte jeg gjøre i 5 omganger, så anbefaler å ha flere springformer slik det går litt fortere.
Når alle bunnene var ferdig dynket lot jeg de kjøle seg før jeg dynket alle bunnene litt i melk, slik kaken skulle holde seg saftig og god.
Sitronkrem
200 gram melis
300 gram mykt meierismør
200 gram philadelphia
Saft av 2 sitroner
2-3 ts vaniljesukker
Smør og melis skal vispes i kjøkkenmaskin til smøret blir hvitt. Tilsett sitronsaft og vaniljesukker og rør det inn. Deretter avslutter du med philadelphiaosten, ikke rør denne mer enn 10 sekunder, for da kan den skille seg. Fyll inn med sitronkrem mellom alle lag, og ha litt farge i øverste lag, jeg valgte å lage sitronkremen rosa på toppen av kaken siden hele temaet var rosa ♥
Ble den ikke fin? Veldig fornøyd selv altså, hihi. Tenker og kanskje lage den til 17 – mai i rød, hvit og blå!
Så deilig 🙂 Flink du er!
Siden du spør om den var fin: Nei, det var den ikke, synes jeg. Glasuren er jo virkelig ikke fint smurt på? Det skal jo være jevnt og fint. Synes heller ikke den var særlig fint pyntet. Den var sikkert kjempegod, og var jo stilig med fargene inne i kaken. Men selv hadde jeg ikke vært fornøyd om jeg hadde laget en kake som ble seende slik ut.. I alle fall ikke til en konfirmasjon.
Den kaken så supergod ut! Så må man jo bare elske fargene da :-D- http://www.katrineaastorp.blogg.no
wow, for en fantastisk kake! ser nydelig ut <3
Lekker!! 🙂 Kristina: tror nok glasuren er ment å skulle være slik, har sett flere slike kaker hvor glasuren utenpå er smurt med slik teknikk, til og med bryllupskaker 😉
Fy søren for en kake! Så flink du er 🙂 Så supergod ut. Du må ta bilde av kaken i rødt, hvitt og blått også da. Denne skal jeg lage altså. Elsker oppskriftene dine, og har laget en del 🙂 Spesielt er vi glad i Oreokaka, den er så god at jeg spiser meg fordervet, nesten hver gang. Kan du ikke lage en kokebok med blanding av kaker, middag og smoothie? Hadde kjøpt den med en gang 🙂 Hallo alle forlag…… 😉 Ha en fin dag videre 🙂