Prosjekt : Balkong

God tirsdag fra kontoret ♥ Det var en trøtt Lene som dro seg opp av senga i dag, kjennes ut som jeg kunne sovet et døgn til.. Merkelig å være så trøtt når det er så lyst og deilig ute! Nå venter jeg bare på at tallene på gradestokken skal gi skikkelig vårvarme, slik man kan pakke vekk vinterklærne, bytte de ut med vårjakker å starte med og klargjøre balkongen til vår- og sommerdager.

Balkongen er det eneste i leiligheten jeg ikke har gjort noe med enda, heldigvis er den nesten helt ny, så det eneste jeg trenger å gjøre nå er litt MAGI! Jeg skal nemlig lage skikkelig “lounge-følelse” der ute tenkte jeg. Balkong-døren går rett ut fra badet, så jeg tenker at det skal bli en slags “utvidelse” av badet. I hvertfall til sommeren.

Dere skal selvsagt få se skikkelige før og etter bilder når jeg har fått ordnet ordentlig der ute.  Veldig koselig i bakgården altså, her skal jeg hygge meg masse fremover.

Det første jeg skal starte med er å utnytte plassen der ute. Den er ikke veldig stor, men det gjelder å være litt smart slik man får gjort det beste ut av plassen man har. Jeg tipper den er mellom 5-7 kvm, så ikke store plassen. Hadde jeg skulle puttet utemøbler der, hadde jeg ikke hatt plass til mer en 2-3 stoler og et lite bord. Men! Denne gangen skal jeg gjøre det litt annerledes. Jeg har nemlig tenkt å plassbygge sittebenk rundt hele. Det tror jeg kan bli skikkelig kult, smart og ikke minst så får jeg plass til ganske mange av vennene mine der på en og samme gang! Jeg kommer til å plassbygge sittebenk på alle tre sider, slik at den nesten går helt rundt. Ser for meg at jeg istedet for å få 2-3 stk der ute på én gang så kan jeg faktisk få til 8-10 stk. DIGG, og veldig sosialt.

Tenker å bygge sittebenk med “lokk” slik jeg kan gjemme puter og diverse der når det ikke trengs. Så har man litt oppbevaring også.

Sittebenk, masse deilige puter, teppe, og svarte blomsterkasser som skal henge rundt rekkverket med friske, fine planter i som lager ekstra liv. I tillegg har jeg tenkt å høre med en elektriker om han kan legge ut strøm slik jeg får lys der ute også, siden det ikke er der fra før.

Jeg ble veldig inspirert av favoritthotellet mitt i Tulum, Habitas. De kjørte nemlig en typ “marrokansk” stil over hele linja. Det ELSKET jeg, så jeg skal prøve å gjenskape det på balkongen min her hjemme.

Men! Da har jeg noen spørsmål til dere. Har sett en del ting jeg har lyst å ha på balkongen, men godt mulig dere har noen bedre tips på lur! Marrokansk-mønster både på putene og på teppet jeg vil ha på gulvet, farger tenker jeg litt rustfarget, svart, hvitt – litt som på bildene under her.. Om jeg får lagt lys ut, kommer jeg til å kjøre lamper i tre, også som på bildene under.

Selv om balkongen er liten, tror jeg likevel det kommer til å bli superkos der ute, hva tror dere? Mulig jeg kan finne stoff og få sydd puter også! Så gøy med et sånt lite “uteprosjekt” selv om man bor i byen.

Stor klem!

21 kommentarer
  1. Dette er gøy! Jeg flyttet inn i ny leilighet i desember og skal straks i gang med “prosjkt balkong” selv. Den er omtrent like stor som din, så dette vil jeg GJERNE følge med på og forhåpentligvis få litt tips og inspirasjon til mitt eget prosjekt! Du er jo så utrolig flink med sånt noe. Når begynner du? 😀 😀

   1. Ohoo, så gøy! Da kan vi gjøre det sammen vettu! 🙂 Jeg tenker jeg begynner ila april 🙂 Skal oppdatere dere! <3

  2. Jeg vet ikke om det blir plass, men vil tipse deg likevel om dette bordet jeg fant på netthandelen. Dette bordet har nemlig innebygget peis i midten + et lokk du kan legge over når det ikke brukes. Veldig fint altså..da får du både varme og litt lys..men om det passer inn str messig, er jo en annen sak da.

   Her er hvertfall link:
   https://www.netthandelen.no/auction/25230522

  3. Superfint! Har alltid digga å følge deg fordi du er så god på å se trender og hva som er i motebildet/interiørverden. Sikkert litt far out, men jeg bare tenkte på at det hadde vært så gøy om du hadde laget noen/et type innlegg hvor du fortalte litt om trender både innen mote og interiør! Hva med et tilbakeblikk på ulike trender du selv har likt det siste tiåret? Noen throwbacks? Kanskje et rart forslag, uansett, håper du har det bra 🙂 !

   1. Hei Anna! 🙂 Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg ikke er noe god på typ “trender” – hehe, men ja en throwback hadde jo sikkert vært gøy! Supert forslag det <3 Her er alt fint, håper du også har det fint 🙂

  4. Du må ta en tur innom lille medina på sagene, de har alt hva man kan trenge når man går for marokansk stil:) De har forsåvidt nettbutikk også, om man vil titte der først. Utrolig koslig med den stilen, blir nok veldig bra!

  5. Lykke til med spennende vårprosjekt! Forslag for å skape illusjon av større plass, samt koselig stemning: Heng marrokanske speil i ulike str (gull) på veggen ved siden av verandadør☀️

  6. God ide med de benkene, tror jeg skal hive ut møblene og kopiere den løsningen. Har den samme balkongen, og kjøpt sånn piletregjerde til å kle rekkverket innvendig for litt privacy. Hva tenker du om det? Man sitter jo på utstilling med sånne sprinkelbalkonger :-/

   1. Så gøy! 🙂 Jo jeg skulle kjøpe det i min forrige leilighet faktisk – men tror jeg slår det fra meg denne gangen. Bakgården vår er veldig stille og rolig, ikke så mye liv og røre, så tenker det går greit <3

  7. Selvom butikken heter Indiska, har dem har en del som ligner Marrokansk stil. Elsker alt av interiør og møbler dem selger!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg