Panang gai

Åh, dere. Jeg har VERDENS beste kylling curry oppskrift til dere! Rolf Ivar sa jeg måtte fortelle dere at han kåret denne middagen til årets beste. Hehe. Men, ja. Den va SYKT god!! Mmmm, må prøves! De fleste som har besøkt Yaya’s skjønner vel hva jeg mener med at de har fantastisk god mat der? Jeg tenker på Yaya’s maten minst èn gang om dagen, hihi. Sist jeg var der bestillte jeg noe som het Panang Gai, og det var … Ubeskrivelig. Så idag tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage den hjemme, så jeg tok litt inspirasjon her, og litt der – og laget den fra grunnen av. Så ville jeg selvfølgelig dele oppskriften med mine søte lesere. Panang gai a la Lene : Du trenger dette : Kylling, Jasmin ris, gulrøtter og kokosmelk – som jeg kjøpte på Rema. De andre tingene jeg trengte fant jeg ikke der, så da dro jeg på en Asiatisk matvarebutikk og fikk tak i : Panang Curry paste, bambusskudd, longbeans og ingefær. Til 2 personer.. 1. Begynn med å koke ris. 2. Skjær opp 2 gulrøtter i biter og kok de i vann med litt sukker i. 3. Stek kyllingen. 4. Skjær opp longbeans, og stek de i en stekepanne sammen med bambusskudd og de ferdig kokte gulrøttene. Skal ikke stekes så lenge.. Ha i litt sukker. 5. Rasp opp ingefær. Husk – dette er kjempesterkt! Jeg brukte ca 1 ts.. 6. Ha kokosmelken og nesten hele boksen med Panang Curry Paste (For de som liker sterk mat, visst ikke bruk ca 2 ss) la det koke. Tilsett sukker og fløte. Dette må smakes til, og tar litt tid. MEN AAAH, sååå godt det blir!! 7. Ha alt sammen i en gryte og la det koke en liten stund. Server med Jasminris og evt hvitløksbaguett. Og NYT Og jeg disket opp med hjemmelaget curry gryte, disket Rolf Ivar opp med hjemmelagede, nystekte vafler. Kosekveld, sa dere?? :*

1 kommentar
    1. hei ,den høres fantastisk ut, men hvor mye av hver ingrediens. Kan den måle seg med den yayas har.har aldri klart å gjenskape den på yayas, lurer på hva som er hemmeligheten til sausen deres hmmm

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg