Oppussingsspalte

Noen av produktene jeg omtaler er sponset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Yes, NY spalte! Ikke bare mandagsspalten heretter, men tenkte å smelle i gang med en oppussingsspalte også! Kan ikke love at denne kommer hver uke, men jeg skal prøve å oppdatere så ofte jeg kan! Status pr idag er at de har revet to gamle tak – gang og stue. De slått ned en vegg, revet vekk gamle panel vegger, tatt ut to gamle peiser.. De har revet opp gulvet i gangen, på badet og laminaten på det som nå skal bli kjøkken (var soverom før) Dette fordi alle de tre rommene som skal bli kjøkken, spisestue, og stue skal ha lik høyde før vi legger det nye gulvet vi skal ha. De har revet ene veggen på badet, da vi skal gjøre badet litt større. Tidligere var dusjen i badekaret, og vi har veldig lyst å ha separat dusj og badekar. Så det får vi nå *klappe i hendene!* I tillegg har de tatt vekk litt gamle “strier” på soverommet. Så nå skal to tak, mange vegger legges gips på å bli helt nye. Gangen og badet skal få like fliser, og takene skal også lages nye med gips. I tillegg har vi byttet ut alt det elektriske, og alle rør etc. Så nå blir alt nytt! Det elektriske systemet var ganske gammelt, så det var viktig for oss å få det nytt! Yes.. Det var alle de kjedelige tingene. Nå skal de heldigvis begynne å bygge opp igjen, og det blir supergøy! Da kan jeg etterhvert begynne å knipse litt bilder også, for nå ser det virkelig ikke ut der oppe, hehe..

Anyways, mange av dere har kommet med ønske om å få følge oss i denne prosessen, og det synes jeg er så gøy! Nå er jo jeg over gjennomsnittet interessert i interiør og planlegging, og stortrives med dette! Gard er litt mindre interessert enn meg, så han lar (heldigvis, yaay) meg holde på litt som jeg vil! Men jeg tar jo alt med han underveis, slik at jeg vet at han er enig med meg, for det er jo superviktig! Han er mer interessert i det tekniske, høytalere, tv etc.. Mannfolk ♥


 

Det første jeg gjorde i denne prosessen var :

♥ Sette opp budsjett, dette er jo noe av det viktigste. Pengene FLYR fortere enn man tror. Så her må man ha stålkontroll hele veien.

♥ Jeg er en listeperson, og driver med disse listene mine hele tiden, haha. Men synes det er viktig for å ha kontroll, og for å huske ALT man faktisk må huske. Det neste jeg gjorde var å lage en to-do liste. Og den var LANG!
Typiske ting på den listen, er jo ting som må bestilles i god tid, slik ingenting blir forsinket. Målet er å flytte inn 10 mars, så da planlegger vi selvfølgelig alt etter det.
– Gulv (dette tar som oftest lengst tid, med mindre man kjøper noe som er på lager fra før)
– Fliser
– Kjøkken, bad, garderobe (her spørs det jo hvem man bestiller hos. Vi bestiller fra Kvik, og der er det heldigvis bare 2-4 uker)
– Bestille badekar, speil, kran, badekarkran, sluker, dusj og trykkplate til toalett
– Planlegge maling ift hvilke farger vi skal ha på alle veggene. Tak, lister, vinduer og dører skal være helt klassisk hvitt
– Bestille micropuss til bad (dette skal vi ha på veggene, det er dødskult!)
– Kjøpe nye takrosetter samt taklister til stue og gang, vi har jo dette i resten av leiligheten, så da vil vi ha det i de to rommene også
– Bestille marmor fliser til kjøkkenøy
– Bestille hvitevarer
– Peis
– Møbler med lang leveringstid
Etc, etc.. Dette er jo bare et lite utsnitt. Tror denne listen var på 3 A4 sider på et punkt. Haha, MYE som skal gjøres med andre ord. I tillegg til dette kommer jo to-dolister på alt som skal gjøres og når, hvilke materialer vi må bestille inn, søppel som skal fraktes etc. Litt av ett opplegg, men veldig gøy! Og godt med alt som er gjort! Listen er nå bare 1 A4 side, woop! Målet er jo å bli “ferdig” med planlegging og alt som skal bestilles før lille kommer.

♥ Oppfølging. Både på arbeid som gjøres, passe på at det er fremgang i henhold til planen, kjøpe nye materialer når det trengs etc. Her har Gard vært superflink! ♥

Det er sikker mer som jeg ikke kommer på i farta! Men jeg tenkte jeg uansett skulle prøve å gi dere et bilde på hvordan noe av leiligheten kommer til å se ut!

Gulv / fliser :
Til gulv på kjøkken, stue og spisestue, har vi valgt et fiskebensmønstret tregulv fra Skogr, plankene er ganske brede, og større enn vanlig fiskebensgulv, ca 10,8 cm. Det er så fint! Fargen er ganske lys, og vi kan hvitolje det om vi ønsker det enda kaldere. Spillet i gulvet er helt magisk, mange forskjellige nyanser og bare helt superfint!

Til gulv i gangen og på badet har vi valgt disse nydelige flisene fra Ulfven! Elsker mønsteret, og fargene, ikke minst!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATil gulv på soverom og gjesterom, skal vi kjøpe hvit / eller lysgrå gulvmaling! Det tror jeg blir kult, også passer det til flisene i gangen!

På veggene skal vi være litt tøffe! Vi skal nemlig ha fargede vegger i alle rom. Fargepaletten er superfin! Vi har ikk 100% spikret dette enda, men det blir snart.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPå badet skal vi ha micropuss, som legges utenpå de gamle flisene. Strukturen vil se ut som betong, og det er helt vannfast, så man kan ha det inne i dusjen også. Her lurer vi litt på om vi skal gå for en kald lysegrå, som passert til flisene. Baderoms møblene blir hvit, med bambus benkeplate. Og dusj, kran, badekar kran og trykkplate til toalett skal være i gull. Alle disse produktene er fra Tapwell! Slukene til dusj og gulvet på badet skal også være i gull, og er fra Purus, en hjørnesluk som er helt RÅ! Vi har bestilt frittstående badekar (JIPPIII,) så nå blir det mange bad fremover!

Kjøkkenet blir minimalistisk hvitt, og kjøkken øya blir ikledd marmorfliser som vi har spesial bestilt fra Skogr. Det er vanskelig å få tak i marmor hos kjøkkenleverandører, derfor har vi bestilt dette utenom. Hele kjøkkenøya inkl vasken skal altså være i marmor, det blir så kult! Her har vi valgt en svart matt kran som passer til hvitevarene som også er svarte.

Vi har en peis der fra før i betong, og skal ha en til som blir litt lik den vi har idag, fra Jøtul. Bare litt høyere, og litt rundere i kantene, hihi.

Sofaen har vi bestilt den er fra Bolia! Greit å være tidlig ute siden det er litt lang leveringstid på den. Og den blir litt annerledes! Nemlig i skinn ♥ I denne fargen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAI tillegg skal vi ha en supersøt sofa som blir dobbeltseng, som vi skal ha inne på gjesterommet! Og den blir i en av disse fargene tenker vi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEllers har vi ikke helt kommet i gang med å bestille resten av møblementet. Det har liksom vært så mye annet! Men tar med oss litt av det vi har, også får vi bestille litt mer etterhvert.

PUH. Nå har jeg skrevet i 40 minutter. Dere begynner vel å få nok av skravlingen min. Og dette innlegget er ment som inspirasjon, og litt oppdatering, og jeg håper ikke noen tar det som en “skrytepost” – jeg er bare veldig takknemlig, glad og GIRET over dette prosjektet. Og vil så gjerne dele det med dere!

GOD HELG til alle, håper den blir NYDELIG, just like you!

48 kommentarer
  1. Fantastisk lene!! Det er så gøy å følge denne prosessen deres og se hvordan det blir! Fortsett å oppdatere ❤️ Håper du får en nydelig helg!

  2. Så gøy at du skriver om oppussing og interiør, leiligheten kommer til å bli rålekker! Gleder meg til å se underveis og når den er ferdig!

  3. Hei Lene:)

   Dette blir jo bare helt rått! Du er super dyktig på så mange plan. Wow sier jeg bare:)
   Jeg elsker at du deler og skriver litt om oppussingen deres siden vi er i lignende situasjon selv og det er gøy med masse inspirasjon:D Jeg lurer litt på fargekode på malingen? Mest interessert i de blå fargene;) Setter stor pris på svar.

   Masse lykke til med oppussing:D

  4. Hoi, så gøy! Gleder meg til å se flere bilder, og til å følge med videre i prosessen. Moro så se de fargene og materialene du har valgt, for de er veldig sammenfallende i det jeg valgte da jeg pusset opp min forrige leilighet. Det er så fint med farge på veggene! Jeg hadde den mørkeste av de blågrønne du viser (Oslo) på soveromme, og syntes det var helt nydelig. Og så hadde jeg noe tilsvarende den mintfargen i gangen :-). Jeg hadde en North sofa i den mørke nates fargeprøven fra Bolia, og nå har jeg den lysegrå. Så jeg vil si du har helt upåklagelig smak :-P. Det kommer til å bli nyyydelig med en slik skinnsofa! Masse lykke til videre med oppussingen!

  5. Dette var veldig vittig, vi holder også på å planlegge hus og har bestemt oss for akkurat de samme flisene og ca samme fargepaletten! Blir gøy å se hvordan dere får det når alt er ferdig!:-)

  6. Hei!
   Så utrolig gøy, det kommer til å bli strålende!

   Du som er så inne på interiørfronten, du vet vel ikke hvor man kan kjøpe puter i konjakkfarge?? Leter og leter, men finner ikke noe sted.

   Tusen takk på forhånd!! 😀

   1. JAA, håper det! Jo, det kan du bestille hos Bolia, i den fargen som vi har? Eller mørkere <3 Dødsfint! Klem

  7. Åå Lenemor du er flink!! 🙂 Synes det ser kjempefint ut, mye mer min stil enn i leiligheten dere har nå så da er det ekstra kjekt å følge med 🙂 Jeg utdanner meg til å bli prosjektleder, så det er jo noe a la det du gjør nå. Bare med hele bygget fra grunn og gjerne hotell/større bygg. Feddi til sommeren, wiho! Gleder meg til å følge med videre 🙂

   1. Takk snille Silje! 🙂 Dette blir så spennende.. ÅÅ så gøy! Flink du er 🙂 Lykke til videre!

  8. Så utrolig gøy!! Gleder meg masse til å følge med på hvordan det blir! 😀 Mørke farger dere har valgt til veggene, men kjempefine! Blir spennende å se hvordan det blir på 🙂 Og nydelig sammen med spesielt den skinnsofa-fargen. Er også veldig spent på kjøkkenet deres med marmor, vet selv at det har vært vanskelig å få tak i fin stein nå om dagen siden det er så populært. Nei detta er gøy altså Lene!! Du må holde oss oppdatert og lage videoblogg av leiligheten når dere har kommet litt lengre på vei! Gleder meg virkelig til å følge med. God helg og stor klem! <3

   1. Blir superspennende. Sofaen passer både til mørkeblått og mint, så blir spennende å se hva vi velger 😀 Jeg skal holde dere oppdatert! 🙂 Spennende!

  9. Hei!
   Har lenge vært på utkikk etter en lettvint løsning for å få betonglooken på badet mitt. Hvor bestilte du den micropussen? 🙂

   Tar dere det rett på flisene som en slags “sparkel” så lenge man vet at membran er tett? Og vet du om det må bli gjort av fagfolk?

   1. Hei, vi har ikke bestilt enda, men vet Modena og Dekorhus har det 🙂 Vi har jo membran under flisene fra før, så vet ikke om man trenger et eller flere strøk til, men det vet de som driver med dette 🙂 Det kan du velge, vi har egne arbeidere som gjør det for oss! Men du kan leie folk inn også, fra dekorhuset feks 🙂

  10. Kjempe gøy å lese og stort pluss for bilder du legger ved 🙂 Kommer til å bli lekkert, knall fine fliser og farge palett 🙂 Så smart å gjøre som dere har valgt på badeflisene, blir døds kult:-) Du er jo så flink og den rette til planleggings jobben 🙂 Gleder meg til fortsettelsen og bilder du skal knipse fremover! God helg 🙂

   1. Jaaa, dette blir så bra. Gleder meg 🙂 Kjekt at du liker fargepaletten 🙂 Dette blir bra! Klem

  11. Hei Lene ! Ser at ofte bruker wet-look i håret. Kan du lage et innlegg om hvordan man får det til? Hvordan holder håret seg sånn lenge uten at de faller i ansiktet igjen etter et par timer ? Takk!

   1. Hei, jo! Mange som lurer, skal skrive det på lista mi 🙂 Bruker bare paste og hairspray 🙂 Men skal vise 🙂 Klem

  12. Ser veldig bra ut:) lurer på hvor du fikk bestilt micropuss. Ingen butikker her som kjenner til det.

  13. Stå på! Virkelig spennende å få lov å “snike” litt❤️ Ønsker deg en fantastisk helg!
   Klem

   1. Vi får se hvem vi går for, ikke helt bestemt oss enda 🙂 Men Modena og Dekorhuset vet jeg har! Klem

  14. Kunne du lagt alt innpå Pinterest? Av varer og produkter? Som er linker med siden og eventuelt bilder?

  15. Dette ser super lekkert ut, Lene. Gleder meg til å følge prosessen og se ferdig resultat av leiligheten. Du er kjempe flink. Bare et lite hint til slutt. Håper du vet at marmor er super sensitivt for syre. Dvs at ketchup, appelsinjuice, rødvin o.l. setter veeeldig lett flekker. Bare en heads up om du ikke vet. Anyway, gleder meg til neste innlegg om leiligheten og fremgangen. Klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg