Halleluja- denne MÅ dere lage hjemme! Jeg har faktisk aldri laget noe med blåskjell før, så igår tenkte jeg at det var på tide. Alltid også trodd at blåskjell var så dyrt, men det er det jo ikke! Vi betalte ikke mer enn rundt 50 lappen for 1 kg med ferske blåskjell. Ble ikke dyre suppen det altså, også så god! Perfekt til fredag/lørdags kveld med gode venner. Brukte ca 40-60 min på å lage den.
Denne oppskriften er til 2-4 personer. Som en forrett synes jeg det akkurat holdt til 3.
Du trenger :
1 kg ferske blåskjell
2 dl hvitvin
1 fiskebuljong
1 gulrot
1 skive sellerirot
Salt
Kajennepepper
3 dl vann
2 dl kremfløte
2 stilk bladpersille
Dette gjør du :
♥ Gå gjennom blåskjellene, behold alle som er lukket. Om noen er åpen, prøv å kakk litt på de og se om de lukker seg, visst ikke skal de kastes. Man skal kun beholde skjell som er lukket. Skrubb båskjellene slik de er klare til damping.
♥ Skjær gulrot og sellerirot i små terninger. Ta av bladene på persillen og behold både bladene og stilken. Hakk dette opp.
♥ Kok opp hvitvin, vann og fiskebuljong.
♥ Ha grønnsakene i. La det koke til grønnsakene er møre.
♥ Ha i blåskjellene, ta på lokk og la det koke i 4 minutter.
♥ Ta blåskjellene ut av kraften og kast de som ikke har åpnet seg.
♥ Ta ut innmaten til skjellene, ta vare på noen få skjell til pynt.
♥ Mos grønnsakene ned i kraften, sil kraften og kast grønnsakene.
♥ Bland i kremfløte, kajennepepper og salt og smak til.
♥ Helt til slutt, når suppen er ferdig- ha i blåskjellene og bladpersillen.
♥ Pynt suppen med skjellene og dryss litt frisk, hakket bladpersille på toppen.
♥ Server med et glass hvitvin, brød, eller hvitløksbaguette. Sistnevnte var helt fantastisk til.
Og NYT i godt selskap.
Etter suppen, spiste vi reker, loff og deilig tilbehør. En herlig matopplevelse, skalldyr er jo det beste jeg får! Mmmm ♥
Håper dere liker suppen, her slo den ihvertfall veldig ann ♥ Nyt lørdagskvelden.