Oppskrift : 3 retters middag

GOD morgen! I skrivende stund nyter jeg stille morgenstund her i huset, to sover enda og de tre andre har dratt til byen på møte. Så meg og Poco koser oss her hjemme med jobb og frokost. Idag drar vi herfra, så jeg skal snart pakke koffertene og gjøre klart til avreise. Veldig vemodig å dra, vi har tross alt vært her i 3 uker.. Men fy som vi har kost oss! Opp og ned i mente – og vi har mange gode sommerminner å ta med oss når vi drar til Oslo. Avsluttet siste kvelden igår ved å servere hele familien en 3 retters middag, så det var en koselig og fin avsluttning på et veldig fint opphold. Tenkte jeg skulle dele oppskriftene med dere, så jeg håper de faller i smak ♥ Forrett : Kamskjell med avocado og appelsin Til 6 personer trenger du : 18 Kamskjell, olje, salt, pepper og sitron. 2 appelsiner + 2 avocado. Lag en marinade av olje, salt, pepper, og ha i litt sitronsaft. La kamskjellene ligge i marinaden i en liten time. Skjær opp appelsin og avocado i små, fine terninger og bland det sammen i en bolle. Ha i litt sitronsaft her også, og sett blandingen til kjøling. Denne skal  ikke frem før du skal servere. Ha smør (jeg bruker meierismør) i en panne, og ha på sterk varme før du legger i kamskjellene. Stek 1-2 minutter på den ene siden, og vent til rett før du skal servere før du snur kamskjellet. Det skal ikke stekes forlenge, bare slik det får en fin og lysebrun skorpe. Servér med avocado og appelsin. Hovedrett : Mørbradbiff med rødvinssaus, sopp/spinat og råstekte poteter Til 6 personer trenger du : 200 gram kjøtt pr person, 2 pk spinat, ca 6-7 sopp, 2 dl rødvin, sukker, 1 stk lauvbærblad, oksefond, salt og pepper. Kjøtt : La kjøttet ligge i romtemperatur noen timer før du skal lage det. Når det er romtemperert har du i godt med smør i en panne, smør inn kjøttet i salt og pepper og stek noen få minutter på hver side til kjøttet er brunet. Kan også stekes i litt hvitløk om man ønsker det. Bruk steketermometer når du skal steke kjøttet. 225 grader i 20 minutter, og deretter setter du ned til 150 grader i 20 minutter. Steketermometeret skal vise 60 grader. Da har du rosa, mørt og veldig godt kjøtt som smelter i munnen. Tilbehør : Skjær soppen opp i terninger og stek den i smør sammen med spinaten. Ha på salt og pepper. Skjær potetene i båter, og stek de i smør på pannen til de får en brun og crispy skorpe. Saus : Bruk en passelig stor kasserolle og dekk hele bunnen med sukker. Bare et tynt lag, ikke for mye.. La sukkeret smelte til karamell og ha i rødvinen + lauvbærbladet. (Sukkeret vil være veldig stivt, slik det nesten ikke går ann å røre, men det løser seg opp etterhvert) Rødvinen skal kokes ned til 1/3, slik man koker ut alkoholen, og får frem syren. Deretter kan du ha i oksefond. Noen av disse må blandes ut i vann. Smak til underveis, og pass på at det ikke blir for mye lauvbærsmak, ta ut bladet etter en liten stund. Og ha i salt og pepper på slutten. Dette skal bli en slags sjysaus, så den blir ikke særlig tykk. Dessert : Gratinerte jordbær med smeltet sjokolade og vaniljeis Til 6 personer trenger du : 2 kurver jordbær, 2 store melkesjokoladeplater, vaniljeis. Skjær jordbærene i terninger, og ha de i ildfast form. Sett de i ovnen ca 15 minutter på i 150 grader. Smelt sjokoladen i en panne, evt ha i litt fløte og litt smø (det gjorde ikke jeg igår, og sjokoladen ble ganske tykk, bedre når den er flytende..) Når jordbærene er ferdig, heller du sjokoladen over, og avslutter med en vaniljekule på toppen. Veldig enkel, men ufattelig god dessert. Kunne sett litt bedre ut denne desserten da, men som sagt så ble sjokoladen alt for tykk. Ha i fløte og smør, da blir det bra! Servér med hvitvin til kamskjellene, og rødvin til kjøttet. Evt en dessertvin om man ønsker det. Lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg