Moules Frites

Da var vi hjemme igjen, etter 7 timers bilkjøring med laaange køer igår. Fikk besøk av kompisen til Gard, Alex- spiste litt og koste oss her før vi tok turen på Stratos- det var såå gøy selv om det bare var oss tre. At jeg ikke går dit oftere, utrolig kult sted ♥ Gard er og surfer med guttene, mens jeg bare koser meg her hjemme. Borte bra, hjemme definitivt best ♥ Savnet leiligheten så mye denne sommeren! Her kommer oppskriften på Moules Frites som dere ville ha. Det er så enkelt, og ikke minst – billig! Også får man en så god rett? Love it.  Til 4 personer : 2-3 kg blåskjell
3 ss olivenolje
2 sjalottløk
1-2 vårløk
1 finkuttet gulrot
4 hvitløksfedd, finhakket
2 håndfuller grovhakkete friske urter som feks bladpersille
3 dl hvitvin
2 dl matfløte Hakk opp gulrot, hvitløk, sjalottløk og vårløk og fres det i olje til det blir mykt. Skrubb blåskjellene og kast de som ikke vil lukke seg selv når du kakker litt i de. Når grønnsakene er myke, kan du ha i vinen, og deretter blåskjellene. Ha på lokk, og la det koke til blåskjellene åpner seg. Ca 4 minutter. Ta blåskjellene ut, og kast de som ikke har åpnet seg. Ha blåskjellene et sted hvor de kan holde seg varme. Ha fløte i kraften fra grønnsakene og blåskjellene, og ha i bladpersillen. Smak til med salt og pepper. Servér med pommer frites til, aioli er også er godt alternativ til. Jeg hermet litt etter “fish and chips” konseptet, og lagde søte små kremmerhus av bakepapir som jeg kunne ha pommes fritesen i.  

 
 
Kari plukket helt fresh gressløk fra hagen som vi hadde i også, mm! Dette er hva jeg kaller ordentlig kosemat altså, kan bli sittende i flere timer å småspise. Mmm så godt! ♥

Husk en god flaske hvitvin til også da, hihi. NYT!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg