På nyttårsaften startet vi med brunch her hjemme hos meg. Dette gjorde vi i fjor også, så nå har det blitt ei litta tradisjon ♥ Alle tar med en eller to retter hver, og i år var mitt bidrag fluffy pancakes og sliders med avocado-mash, tomat og posjert egg. YUM! Dere har ønsket dere pannekake-oppskriften og den er helt sinnsykt god. Med masse sukker og digge ingredienser i. En skikkelig helge-pannekake om du skal kose deg litt ekstra ♥
Here goes (til 6 pers)
8 store egg, 12 ss helmelk (3,5% fett,) 2 dl hvetemel, 2 ts bakepulver, 3 ts vaniljesukker, 8 ss sukker, og deilig smør til steking.
1. Skill eggene, visp eggeplommene med melk, sikt deretter i mel, bakepulver og vaniljesukker.
2. Pisk eggehvitene til mykt skum med elektrisk visp – tilsett sukker underveis. Dette skal bli stiv marengs.
3. Bland marengsen forsiktig inn i eggeplomme-blandingen. Gjøres i puljer.
4. Varm en steke panne til medium varme og smør den godt med smør. Legg skjeer med røre i pannen til små men luftige pannekake, ca 8-10 cm i diameter. (Legg gjerne på litt tykk røre – så blir de enda mer fluffy) Snu etter 3-4 minutter og stek de på andre siden.
Jeg serverte de med maple-sirup, jordbær og blåbær. Men de er også gode med krem som du har litt vaniljesukker i! MUMS. Det er kose-pannekakene sine det!
Bon appetit!
Skal spiseskjeer melk være desiliter melk?
Nei 🙂 SS 🙂 Den skal være ganske “klissete” og tykk den røren 🙂