Mitt favorittmat

♥ day 7: Favorittmaten din Nå har jo jeg, tidligere idag lagt ut om hvor sunn jeg har blitt osv.. Og ja, sunn mat er godt det også. MEN, ingenting kan slå en bedre hjort / kalv middag med hjemmelaget rødvinssaus, soppstuing med løk og bacon, bakte poteter, jordskokkpuré og stekt spinat/champignon. Altså, jeg bare sier det.. NAAAAM! Litt uklart bilde, hadde bare ett på mobilen.Og her er det ikke soppstuing med, men SEEEE så godt det ser ut?? For å lage dette, trenger man godt kjøtt. Enten hjort (indrefilét eller ytrefilét) eller indrefilet av kalv. I tillegg trenger man : Jordskokk, fløte, melk, salt, pepper, spinat, sopp, laubærblad, rødvin, kraft til saus, poteter. Kjøttet skal først brunes på pannen, og deretter i ovn med steketermometer. Kalv skal være rundt 62 grader, mens hjort skal være rundt 54 grader. Saus : Ha sukker i en kasserolle, og la det bli karamell. Ha i ca 2 dl rødvin og rør ut karamellen i rødvinen. Ha i ett lauvbærblad og la det koke til 1/3 del. Dette for å få frem syren, og kvitte seg med alkoholen. Ha deretter i kraften fra kjøttet (jeg kjøper ferdig kraft på butikken) og la sausen stå og småkoke i 10-15 minutter. Ta ut lauvbærbladet etter en liten stund, det skal ikke være for sterk smak av det i sausen. Jordskokkpuré : Skrell og skjær opp jordskokken i biter, kokes til de er møre i 2 dl melk og 1 dl fløte. (Skal dekke jordskokken) Ha i salt og pepper og miks med stavmikser når jordskokken er ferdig kokt. Spinat + sopp : Her steker man bare spinat og sopp sammen. For enda bedre smak, ha på salt og pepper. Oppskrift på verdens beste soppstuing med løk og bacon : Stek sopp, bacon, løk og kruspersille. Ha i matfløte og smak til med salt, pepper og sukker. Smaken på denne skal være godt pepret, salt og søt på samme tid, og den er fantastisk til kjøtt. Jeg lover dere.. Servér dette til familie, kjæreste, eller gode venner – og de kommer til å ELSKE deg eeenda høyere enn de allerede gjør, hihihihi ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg