Mine tanker og refleksjoner om NY-oppholdet, og hva som skjer videre…

Jeg får veldig mange spørsmål ang New York vs Oslo om dagen, hva som skjer videre og leiligheten – så tenkte at jeg endelig skulle skrive noen ord. Om reisen min til NY, prøve å sette litt ord på hva det gav meg, hva jeg gjorde, hvordan det var og hva jeg tenker- og skal. Jeg er veldig eventyrlysten om dagen, jeg føler at livet er for kort til og ikke reise, bo andre steder, ta litt risker – og det er ikke alle som kan det, noe jeg respekterer og forstår. Men jeg er fri som fuglen og kan gjøre det jeg vil og ønsker. Det føles veldig fritt og deilig, men det kommer også en slags rastløshet ved det. “Problemet” med det er at jeg ikke helt klarer å peile meg inn på hva det er jeg vil, hvor jeg vil være, hva jeg vil gjøre. Så det bruker jeg veldig mye tid på å prøve og finne ut, og parallelt – så tror jeg aldri jeg har fått så mange spørsmål om livet mitt og planene mine som jeg får om dagen, så da er det på tide å lufte noen tanker ♥ Fremover får jeg bare bruke tiden min på å finne min vei.

Oppholdet i NYC ; Det er ikke alltid lett og skulle forklare, eller beskrive alt som er i ens eget hode – så jeg følte jeg måtte lande litt og prossesere litt for meg selv, før jeg nå føler meg klar for å dele mine erfaringene fra NY med dere. Jeg dro til NY for én enkel grunn ; Selvutvikling. 

Jeg, som person er ekstremt opptatt av selvutvikling, det beste jeg kan gjøre for meg selv er å gjøre noe nytt, tenke annerledes, konstant reflektere over alle situasjoner, relasjoner og mennesker jeg møter- og allerede har i livet mitt. Å pushe meg selv til noe nytt og spennende hele tiden, å lære mer om meg selv hver dag. Jeg er vannmann og vi vannmenn”kvinner” vi er gjerne litt sånn vi. Vet ikke om noen kjenner seg igjen, men. For meg og mitt stjernetegn er selvstendighet, frihet, eventyr og utvikling ekstremt viktig og en stor del av personligheten.

Så, hvorfor dro jeg til NYC? Jeg kan ikke helt forklare det – men det siste året har jeg hatt ekstremt behov for egentid, tid til mine egne tanker i mitt eget hode. Det aller aller beste jeg gjør for meg, er å dra meg selv ut av den “boblen” jeg er i og få avstand fra den. I hverdagen får jeg det ved å feks gå lange turer med musikk på ørene, enda bedre når jeg setter meg på et flytog med en destinasjon utenfor Norge, på fly når jeg titter ut av vinduet, og ikke minst – i en helt ny by helt alene. Det er så frihet for meg, og frihet står helt helt øverst på lista mi av nødvendigheter i livet. Og er min viktigste verdi. Frihet til å gjøre det jeg vil.

Tidligere i år (og egentlig før det også, ) har jeg følt et ekstremt behov for å komme meg bort. Bryte opp, tenke klart, tenke annerledes. Og det handler ikke om at jeg ikke har hatt det bra, men jeg måtte rett og slett skifte litt beite og jeg ante ikke for hvor lenge jeg hadde behov for det. Jeg måtte bare gjøre det. Derfor kom NY opp.

NY har alltid vært en drøm for meg og jeg har aldri tvilt på at jeg ville dit, og det føltes veldig riktig å gjøre det når jeg gjorde det. Jeg trodde også selv (som dere) at jeg skulle få frigjort masse energi, inspirasjon og motivasjon til å gi alt når det kommer til sosiale medier og by enda enda mer på meg selv- men sannheten er at turen til NY ikke gjorde det. For å være helt ærlig så slet jeg med å finne både lyst, inspirasjon og motivasjon til sosiale medier, og det er bare en helt ærlig sak. Dette resulterte jo i at flere av dere ble skuffet, noe jeg helt og holdent forstår og tar på min egen kappe. Det ble ikke heller helt sånn jeg hadde sett for meg heller, jeg lette litt etter ny “giv” når jeg dro.

Men det turen virkelig gav meg personlig- var mer spillerom og tid til å finne meg.

Hvorfor? Jo, med én gang jeg kom til NY så følte jeg at jeg la alt ansvar, alt støy, alle forventninger, press og stress igjen hjemme i Norge – og det var en helt fantastisk- og magisk følelse. Den frihetsfølelsen der er noe av det beste jeg har følt på i voksen alder. Og selvsagt det og skulle klare seg helt selv i en helt ny by uten trygge rammer.

Jeg hadde kun meg å tenke på. Ja, å være alene i NY var både skummelt, det var til tider beinhardt, jeg hadde ofte følelsen av å være rotløs. Om noe plager meg får jeg det ofte om nettene, så jeg kunne våkne opp og tenkte på hva i alle dager det er jeg gjør? Hva skal jeg, hva vil jeg? Følelsen av og ikke ha trygghet rundt seg er jo en veldig rar følelse. Men vi mennesker er jo vanedyr, og jeg reflekterer jo hver dag over hvordan jeg kan få det bedre – så alt dette forsvant jo etterhvert – og det er mestringsfølelse det! Og da følte jeg meg ekstremt sterk etterpå.

Noen lurer på om jeg ikke jobbet i NY. JO! Jeg jobbet masse i NY – til tross for at jeg kanskje ikke hadde veldig mye inspirasjon å gi til dere på den fronten, så har jeg jo kunder jeg skal levere til, og i NY hadde jeg faktisk mine to beste måneder hittil i år. Så joda, jeg jobbet masse – lanserte smykkekolleksjon gjorde jeg også mens jeg var der.

Mange har lurt på hva meningen med å reise dit var – jeg hadde ingen mening, bortsett fra at jeg ville utfordre meg selv, pushe grenser. På jobbfronten hadde jeg helt ærlig ikke noe mål med å dra dit heller, jeg er jo så heldig at jeg kan jobbe med det jeg har gjort de siste 9 årene fra hvor som helst i verden.

Hva det har gitt meg? Jeg har blitt ekstremt sterk fordi jeg har vært mye alene, jeg har blitt beriket fordi jeg har møtt masse nye mennesker, jeg har fått fred fordi ingen har forventet noe av meg, jeg har fått tatt avstand fra boblen jeg normalt vis er i og klarnet hodet mitt. Jeg har blitt klokere, mest av mine egne tanker og refleksjoner- og ekstremt klar på hva jeg skal bruke energi og tid på og hva og hvem jeg ikke ønsker skal spise opp energien min. Jeg har følt meg ubeskrivelig heldig, for sånn blir jeg når jeg kan tusle eller sykle rundt i verdens best levende by alene og føle meg så sterk som aldri før.

Dette ble langt, så jeg skal bevege meg mot slutten. Som sagt så er det ikke alltid enkelt å forklare andre hvorfor, det skjer mye i hodet mitt om dagen og gjerne også kun ting jeg selv kan forstå – men jeg prøver.  Jeg er der om dagen at stabilitet og rutiner på et vis ikke tilfredsstiller meg (?) om jeg kan si det uten at det høres feil ut. Jeg elsker jo også stabilitet, men bare ikke akkurat nå. Jeg blir rastløs, jeg vil utforske, jeg vil se, jeg vil føle på nye ting, og det er bare sånn det er ♥ Håper dere på et vis forstår meg. Det viktigste tror jeg er at man er trygg på seg selv, da blir man automatisk trygg i alle settinger man utsetter seg for. Og da kan man klare ALT!!!

Så hva skjer fremover? Jeg vet ikke enda. NY gav meg så mye, og jeg er ikke ferdig med byen, ja jeg skal tilbake! Nå er vi langt ut i august, det skjer masse på jobbfronten og koker litt om dagen, så jeg vil komme i mål med et par ting før jeg begir meg ut på eventyr. Det kan likevel fort bli nytt eventyr om få uker, det vet jeg ikke. Jeg la ut leiligheten før sommeren, den ble ikke solgt, og den skal legges ut på nytt. Så målet er å selge den, jeg krysser fingrene. Nå skal jeg male, freshe opp, gjør den klar og innbydende til høsten- og bare vent til dere ser fargen, dere kommer til å E L S K E den.

Håper jeg fikk besvart noen spørsmål – og om dere skulle lure på noe mer, så er det bare å fyre løs her i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan ♥

MASSE kjærleik! Og takk for at dere leser.

46 kommentarer
  1. Flott update! Blir veldig spennende å fölge med på hva ditt “neste trekk” er! 😉
   Stor klem til deg goding!

  2. Elsket dette! Takk Jeg anbefaler deg å se litt på vlogsene til Janni Deler og Jon Olsson. Føler oppriktig du hadde vært så perfekt i et «sånt» liv. Å bare reise og utforske verden, samt ha en base med familie og venner.

   1. Ååå du er vel grei <3 Tusen takk Tine, jeg elsker de to!! De er livsnytere de – og samtidig så jobber de beinhart. GOALS <3 Stor klem!

  3. For det første; Dere bloggere som lever av å skrive MÅ snart lære dere forskjellen på og/å. Google it,please!!

   For det andre; Egentid i NY?Du hadde jo besøk minst halvparten av tiden du var der..

   For det tredje; du vil oppleve NYE byer,hvorfor ferierer du da bare i Capri eller hva det heter?

   Og for det fjerde; Et spm. Som ikke har noe med teksten å gjøre..men hvorfor spiller du så SYKT på kropp på insta? Det er jo mer porno enn fine bilder..

   1. Hei Linn. Her føler jeg for å svare for jeg må oppriktig si at jeg ble ganske provosert av og lese teksten din. Det første som umiddelbart slår meg er ; Hvorfor bruker du energien og tiden din til å følge en person du åpenbart IKKE er fan av? Altså så langt har jeg kommet i selvutviklingen min at det hadde jeg aldri brukt tid på. Teksten din har ikke et snev av positivitet eller god energi – og jeg får faktisk 0 lyst til og bruke tiden min på å svare deg på disse spørsmålene. Hadde de derimot blitt spurt med ydmykhet og voksen tone, hadde jeg tatt meg tid til å forklare deg hvorfor / hva. (Selv om jeg virkelig ikke kan se at det er noe feil med å få besøk?!) Jeg er helt for at man kan være misfornøyd ift ting man leser, er uenig – og ikke kan like alle. Konstuktiv kritikk prøver jeg så godt jeg kan å ta til meg og svare på. Nå brukte jeg dog tiden min på å svare deg men av og til må man faktisk sette seg selv i respekt.

    1. Joa, noe dårlig vibber på siste setning, bortsett fra det var det bemerkninger og spørsmål. Som jeg ikke fikk svar på overhode:) Så respekten du søker uteblir desverre herifra.

  4. Så bra update 😀 Hva tror du det er som gjør at ikke leiligheten blir solgt? Jeg tror det er løsningen med bad og soverom i et, da nordmenn sikkert er for skeptisk til slik romløsning?

   1. Hei! <3 Takk! Du jeg tror det er en kombinasjon av dårlig marked rett før sommeren, litt høy kvm-pris og selvsagt så er ikke bad/soverom en løsning for alle 🙂 Men krysser fingrene!

  5. Jeg lurer på om du har tenkt noe mer på tanken om å spille inn flip eller flop Norge? Du kan jo ta kontakt med noen produksjonsselskap å høre om det ville vært mulig? Det hadde vært SÅ BRA <3 Åhh.

   1. Jeg har tenkt tanken på det – men tror det er smart å gjøre seg litt erfaring først <3 HIhi.. Men jaaaa det hadde vært så gøy!! <3

  6. Jeg har selv vært alene i måneder i både Roma og Boston. Mitt beste tips til å føle seg hjemme, er å leie leilighet som man bor i hele oppholdet. Reiste litt rundt til andre steder underveis, bodde da på hotell, men hadde min base i den leide leiligheten. Alternativt bo på samme hotell hele tiden, men synes ikke det gir samme hjemmefølelsen.

   1. Ja det er det beste selvsagt <3 Finner dog alltid trygghet og ro i meg selv uansett hvor jeg er, men det blir jo noe helt annerledes med leilighet <3 Klemmer

   1. Det kan hende! Jeg skal se om jeg kan fikse noe snarest <3 <3 Da får du i såfall vite det her inne 🙂

  7. Jeg tror ikke du helt vet hva du vil. Synes det du skriver er selvmotsigende i forhold til det du har sagt tidligere. Du har sagt at du skal jobbe der, nå sier du at du ikke hadde noen planer?
   Synes også at bloggen din har blitt så utrolig kjedelig. Savner den kreative Lene som jobbet på BikBok, mer jordnær og hadde super variert innhold og mer mening med det hun postet. Nå er det bare alkohol, lite klær, gløøød i ansiktet og bare rom og kjedelig innhold. For all del, det er ditt liv men som leser ønsker jeg mer av deg,det er jo oss lesere du vil nå frem til? Så håper på mer variert innhold.

   1. Hei, nei da tror jeg du har misforstått. Jeg jobbet jo der med mitt eget firma. I USA er det ikke lovlig å jobbe med mindre man har arbeidsvisum, det vet du kanskje 😉

    Jeg tenker at bloggen er som den er og har blitt. Bik Bok er jo nesten ti år siden og ting forandrer seg. Men å legge ut mer inspirasjon det kan man alltids få til 🙂 Når kreativiteten spirer.

  8. Jeg trodde du skulle til NY for å flippe leiligheter? Om leiligheten din blir solgt – kjøper du da en ny i Oslo?
   Masse lykke til 🙂

   1. Nei, det skulle jeg ikke :-* Da måtte jeg hatt visum og hele pakka 🙂 Planen er å gjøre det i Oslo ja 🙂 <3

    1. Men hvorfor kjøpe ny leilighet? Du elsker vel den du bor i nå? Om du blir i Oslo så har vel den alt du trenger? Sååååå fin <3 Igjen – lykke til! Ordner seg for snille jenter 😉

  9. hei flotte ,inspirerende lene:)
   Så koselig å høre om erfaringene dine fra New york .
   Syntes også det er herlig at du er så ærlig om hvordan denne opplevelsen var for deg.
   Gleder meg alltid til å se de nye forandringene dine på interiør veien. Du har inspirert meg mye der, så takk for det:)

  10. En klok professer jeg hadde på universitetet snakket om dette med selvrealisering og dette med å “finne seg selv”. Han påpekte at de fleste som ønsker å finne seg selv, av en eller annen grunn, alltid reiser bort når denne selvrealiseringen skal skje. Man er jo den samme uansett hvor i verden man er, og når man reiser rundt blir fokus alltid på de nye og ukjente omgivelsene heller enn på sitt eget indre. Med andre ord bør man holde seg hjemme skal man finne seg selv! Kanskje han var inne på noe der.

   Når det gjelder kritikken som skrives her angående bloggen må jeg dessverre si meg enig i mye, selv om tonen den skrives i kunne vært hakket mer konstruktiv. Jeg opplever det som at dybden er borte, og tilbake står et kraftig fokus på utseende og materielle ting. Det er vanskelig for mange å relatere seg til dette, spesielt siden den tydelige trenden blant unge er den rake motsetning. De engasjerer seg i politikk, i miljø, og de fleste ser ut til å ta avstand på utseendehysteriet som har herjet i årevis. Og så er det de halvgamle kjærringene som meg da (33 år) som prøver å sjonglere familieliv med karriere. Blir lite tid til både egenpleie og selvutvikling (selv om både familie og karriere fører til selvutvikling i aller høyeste grad). Bloggen din fremstiller derfor et levesett som nesten ingen kjenner seg igjen i – og som kan virke provoserende for mange.

   1. Hei Fride! Tja, både ja og nei. Jeg har gjort mye av selvutviklingen hjemme, ekstremt mye faktisk – men for meg har det også vært utrolig viktig med en avstand fra det hektiske hjemme i Norge, for å komme noen steg enda videre. Men det er helt sikkert individuelt 🙂

    Helt greit at du synes det, jeg tror nok mye har med det at jeg har mistet litt gnisten og det er en ærlig sak 🙂 Men jeg prøver så godt jeg kan, og de som lar seg provosere må gjerne la være og klikke inn også 🙂

    Takker likevel for en fin og konstruktiv tilbakemelding! Klem

  11. Hei Lene! Spennende med update fra deg og hva du tenker om NY. Man lever bare en gang, så hvorfor ikke? Hopp i det og gjør det du vil 🙂

   Du skrev i en tidligere post at du hadde leid en leilighet i NY til 1 sep, hva skjedde med den siden du dro til Norge tidligere? «I går flyttet jeg inn i en leilighet som jeg har fått leie frem til 1 september.«

   1. <3 Enig med deg! You only die once, but you live everyday 😀 🙂 <3 Ja den kunne jeg leie til 1 sept om jeg hadde behov for det, men det hadde jeg ikke :-*

  12. Det virker som du sliter veldig med å finne deg selv og å finne mening i hverdagen; og særlig med hverdagen som blogger/influencer. Synes ikke det er så rart. Du virker i utgangspunktet som en veldig arbeidsom og fornuftig jente, og som andre også har vært inne på virket det som du hadde det mye bedre da du levde et mer A4-liv med en vanlig jobb. Det virker som du gradvis har mistet seg selv litt i dette overfladiske og materielle yrket du har havnet i. Jeg skjønner at inntekten gjør det vanskelig å forlate det, men jeg vil anbefale deg å kanskje gjøre noe annet og mer normalt. Jeg tipper du hadde fått det bedre om du hadde begynt på en utdannelse, feks i tillegg til å blogge – slik som Ida Wulff. Da hadde du fått et mer meningsfylt og normalt holdepunkt i hverdagen, og har dessuten noe konkret og håndfast å falle tilbake på den dagen du ikke ønsker/kan være influencer lenger.

   1. Helt enig med deg i dette, Kine.
    Jeg tar selv en bachelorgrad over nett, og har kommet hallveis, og trives kjempegodt med dette.
    Da kan man fortsatt legge opp dagene selv, jobbe ved siden av om det er ønskelig, reise, trene osv 🙂
    Det har blitt stor konkurranse om jobbene der ute, og de å ha en utdanning å falle tilbake på er fornuftig uansett tenker jeg, og det er overraskende mye man utvikler seg, vokser, og lærer ved å studere et interessant og givende fagfelt.
    I tillegg kan det gi stor glede å se fremgangen ved å ta en utdanning, gjennom feks å motta gode karakterer, som er en ubeskrivelig deilig følelse! 🙂
    Når det er sagt er ikke høyere akademisk utdanning for absolutt alle der ute, men bare det å ha en jobb man trives i, og utvikler seg i og lærer er kjempeviktig.

  13. Er enig med mye som skrives her. Jeg har fulgt deg fra da du startet å blogge og husker jeg elsket bloggen din. Din blogg var på den tiden en av mine favorittblogger. Jeg føler også at at mange mener det samme som meg, og da må det jo nesten være noe som har endret seg mye med bloggen, endring i det negative.
   Du sier du har mistet gnisten, men bloggen er jo faktisk jobben din.
   Vi som ikke har blogg som jobb må jo faktisk bare ta oss sammen hvis vi mister gnisten, eller eventuelt slutte på jobben….

  14. Jeg har lurt på om du syns det ble dumt at det ikke ble noe flytting til NY allikevel, men du fikk tydeligvis mye ut av de seks ukene! Håper det går bra med deg 🙂

   1. Hei, planen var å reise på ubestemt tid for å se om dette var noe jeg ønsket mer av, så det er godt mulig jeg har kommunisert dette ut litt feil i forkant 🙂 Jeg har det supert, og så glad for alt NY har lært meg <3

  15. Hei Lene!

   Kanskje et litt ubehagelig spørsmål, men jeg kjører på likevel. I flere måneder før avreise lagde du et voldsomt styr med innlegg om NY (og hvor tøff du var), nedtelling, og avskjedsfest før du skulle flytte til NY – HELT alene. Men i realiteten var du på en seks ukers ferie – og det meste av tiden hadde du venninner sammen med deg.

   Kan det da stemme at du faktisk har lært så mye av en ferie i New York, det meste av den tilbragt med venner? Og føler du på flauhet, mtp. alt oppstyret for noe som de fleste ville ansett som en drømmeferie (går ut ifra at du ikke gjør det, mtp. den lange listen over ting du lærte deg under NY-ferien).

   1. Hei, jeg skulle reise til NY på ubestemt tid for å prøve og se om det er det jeg vil bo. Ante ikke hvor lenge jeg ble borte. Jeg hadde ikke 6 ukers ferie heller, som jeg skriver i innlegget 🙂 Og venninner hadde jeg kanskje max 20 dager av oppholdet så joda, jeg har vært masse alene. 🙂 Jeg har heller absolutt ingenting å være flau over, jeg har hatt et lærerikt opphold i NY og gleder meg til å reise tilbake når tiden er inne for det 🙂

  16. Hei! Kommer ikke den gamle Safira kolleksjonen din ut igjen? Har mistet favoritt armbåndet i gull og klarer ikke finne det igjen:(

   Klem

   1. Hei! Er det Vintage Gold? Det kommer inn igjen rundt 13 sept, så fortvil ikke <3 Elsker det armbåndet 🙂

  17. Dette var et godt innlegg!
   Jeg synes meningen bak kommer tydelig frem. Alle kommer vel til et punkt i livet der de undrer seg over hvor veien går videre og hvilke endringer man bør gjøre.

   Hvis man slutter å vokse som menneske føler jeg at man har tapt.

   Gleder meg til å følge videre 🙂

   1. Kunne ikke sagt det bedre selv Hanne <3 Og man vokser ikke av å være i komfortsonen <3 Ha en nydelig uke! Klem

  18. Hei
   At ikke du heller leier ut leiligheten din?
   Å finne leietakere i det området du bor i er ikke vanskelig 🙂 Det som er bra da er at pengene fortsetter å komme inn på konto…
   Pluss at du har sikkerheten i egen bolig i tilfelle noe skulle skje.
   Ha en fin dag.
   p:s prøv oslobo

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg