Matprat

GOD SØNDAG kjære leserene mine, og tusen takk for at dere titter innom her ♥ Denne helgen har vært helt rolig for vår del, bare kost oss hjemme med god mat, serier, godteri og filmer. Deilig og bare slappe av en helg også! Våknet uthvilt i halv ti tiden idag, og jeg bestemte meg for å lage frokost på sengen til min kjære. Så ble vi bare liggende å se film, og vi stod opp først for en time siden! Det må være lenge siden jeg har ligget i sengen så lenge en søndagsmorgen. Superdeilig! Appelsinjuice, kokt egg, grovbrød med smør, ost og paprika, tomater, ananas, smoothie av jordbær, ananas og eplejuice, og skyr med rips og blåbær ♥  Og med det samme jeg er i gang med matpratet mitt, tenkte jeg at jeg endelig skulle dele oppskriften på den nydelige franske løksuppen vi spiser ganske ofte, vi laget den nemlig igår. Og den er skikkelig yummy.
Man skal jo egentlig ha vanlig brød i, men igår prøvde vi med hvitløksbaguetter – og det ble HIMMELSK! Fransk løksuppe med bacon til 2 personer : En pk bacon
Olivenolje
Smør
4 løk
1 fedd hvitløk
1 ts sukker
1 l buljong / jeg blander hønsebuljong og vanlig kjøttbuljong.
2 dl hvitvin
Salt
Pepper
1 hvitløksbaguett
Ost 

Dette gjør du : 

Ha olje og smør i en kasserolle, surr baconet i. Hakk løken i tynne skiver og surr de i 10 minutter sammen med baconet. Ha i hvitløken, hvitvinen og buljongkraften. Smak til med salt og pepper. La suppen småkoke under lokk i ca 25 minutter. I mellomtiden : Stek baguettene, del de opp i skriver, ha på ost og ha de i ovnen igjen til osten smelter. Når suppen er ferdig, legger du 1-2 skiver baguetter i skålen med suppe. Og NYT!

Altså, dette MÅ dere bare lage, det er så innmari godt. Man kan godt sløyfe både hvitvin og bacon, den blir nesten like god.. Jeg tenkte bare om dere ikke har det liggende, så går det fint uten også ♥ Nå skal jeg hive meg irundt og få tørket håret, planen er en joggetur / gåtur ut til Huk. Det er så nydelig vær ute, og jeg har stort behov for frisk luft i lungene. 

Skrives senere, og i mellomtiden får dere ha en kjempedeilig dag!! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg