Idag har jeg egentlig bare vært hjemme og slappet av, forutenom en tur med Poco og Kari utover mot Bygdøy. Gard har vært på jobb hele dagen, så nå venter middag og deilige skoleboller. Her kommer søndagen min i bilder /
1 pk gjær
1 ts kardemomme
1 dl sukker
750 g hvetemel
100 gr smør Fyll / Pynt :
Vanlije krem, kokos, melis og vann
Dette gjør du :
Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter. Lag en grop i skolebrødene, og legg i en teskje vaniljekrem. Stek skolebrødene ved 240 C i 12 – 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på rist. Smør på melisglasur. Dryss kokos på. Og.. NYT!