Kosemat til helgen

Middagen igår ble kjempegod, så jeg tenkte jeg skulle dele den med dere. Perfekt lørdagskosemat ♥ Reinsdyrsfilet med mandelmos, gulrotpurré, rødløkskompott og soppsaus // Til 2 personer : (Jeg pleier å ta det litt på gefylen) 300-400 gram reinsdyrfilet.
5-6 mandelpoteter
3-4 gulrøtter
2 rødløk
4 ss balsamico eddik
Stekesmør
6-7 sopp
2 pk fløte
Asparges
Salt
Pepper
Sukker
1/2 grønnsaksbuljong  ♥ Reinsdyrfilet : La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter, ha på salt og pepper på filetene. Stek de raskt i olje og smør. Settes i ovnen på 100 grader i 30 minutter. ♥ Mandelmos : Kok opp mandelpoteter, mos de (gjerne med stavmikser) ha i smør, fløte, salt og pepper. ♥ Rødløkskompott : Skjær løken i biter, surr de i smør i en kasserolle. Ha i sukker og balsamico eddik å la det koke under lokk i ca 20 minutter på svak varme. ♥ Gulrotpurré : Skrell og kok opp gulrøtter (ha i litt sukker i vannet) mos gulrøttene med stavmikser, og bland i fløte, salt, pepper og sukker.  ♥ Soppsaus : Stek soppen i samme panne (og smør) som kjøttet. Ha i litt ekstra smør, i tillegg til salt og pepper. Når soppen er stekt, ha i fløte, og en halv grønnsaksbuljong. La det koke en liten stund. Pynt gjerne med noen asparges på toppen. 

Håper det smaker ♥ Jeg kom nettopp hjem fra en deilig SPA – formiddag sammen med Hege, Renate og Fiona. Vi har kost oss med bading og herlig massasje. Stod opp kl 07 og kjørte hjemover, og rett på spa på Artesia- så det var en fin start på dagen. Nettopp spist lunsj med Gard, og nå tenker vi bare å slappe av før vi skal møte Henriette og Egil for middag på Südøst. Senere fyker vi avgårde i bursdagsfeiring til søteste Hegemor. ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg