Middagen igår ble kjempegod, så jeg tenkte jeg skulle dele den med dere. Perfekt lørdagskosemat ♥ Reinsdyrsfilet med mandelmos, gulrotpurré, rødløkskompott og soppsaus //
5-6 mandelpoteter
3-4 gulrøtter
2 rødløk
4 ss balsamico eddik
Stekesmør
6-7 sopp
2 pk fløte
Asparges
Salt
Pepper
Sukker
1/2 grønnsaksbuljong ♥ Reinsdyrfilet : La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter, ha på salt og pepper på filetene. Stek de raskt i olje og smør. Settes i ovnen på 100 grader i 30 minutter. ♥ Mandelmos : Kok opp mandelpoteter, mos de (gjerne med stavmikser) ha i smør, fløte, salt og pepper. ♥ Rødløkskompott : Skjær løken i biter, surr de i smør i en kasserolle. Ha i sukker og balsamico eddik å la det koke under lokk i ca 20 minutter på svak varme. ♥ Gulrotpurré : Skrell og kok opp gulrøtter (ha i litt sukker i vannet) mos gulrøttene med stavmikser, og bland i fløte, salt, pepper og sukker. ♥ Soppsaus : Stek soppen i samme panne (og smør) som kjøttet. Ha i litt ekstra smør, i tillegg til salt og pepper. Når soppen er stekt, ha i fløte, og en halv grønnsaksbuljong. La det koke en liten stund. Pynt gjerne med noen asparges på toppen.