Hvilken type er du?

Hei dere ♥ Er så fint vær idag! Var ute og gikk allerede før 08 – frisk start på dagen!

I går var jeg hos coachen igjen hvor vi driver med NLP life training. Det er altså så interessant! Jeg suger til meg alt jeg kan lære og kjenner at jeg blir så engasjert jeg kan sprekke. Jeg skal med hånda på hjertet si at jeg virkelig aldri har hatt en så bratt læringskurve i livet som jeg har hatt de 5-6 siste ukene. Jeg har et enormt engasjement hva gjelder å lære om hvordan vi som mennesker fungerer og det å forstå andre mennesker bedre, og å utnytte potensialet man har. Å utvikle seg og lære er virkelig noe av det mest fascinerende jeg vet om. Jeg lærer meg praktiske verktøy til å skape forandring gjennom og frigjøre ressurser! Og med denne kompetansen lærer jeg hvordan jeg får frem de beste ressursene i både meg selv og andre. Er så mye lettere å forstå andre mennesker på den måten. Er det noe som begrenser meg, har jeg lært en rekke hjelpemidler for å overkomme disse! Hverdagen har virkelig blitt så mye lettere, mye av det handler jo om å ta aktive valg som jeg har snakket om tidligere! Jeg tar så mange gode og aktive valg for meg selv hver eneste dag, og det er helt fascinerende hvor mye mer “hel” man føler seg. Hver eneste dag lærer jeg noe nytt, enten det er om meg selv, eller i kommunikasjon med andre.

I går fikk jeg i oppgave å tenke over hva jeg bidrar til utover meg selv – og hvem jeg er en del av. Dette er et bredt og veldig interessant tema! På sengen i går leste jeg “Enneagrammet” som jeg fikk tips om av coachen. Har dere hørt om det før? Det er 9 punkt som beskriver en personlighetstype, og coachen sa at vi mennesker gjerne er 3 av de 9 punktene. Jeg har funnet mine tre! Men jeg er veldig interessert i å høre hvilke personlighetstyper dere er? Det er så gøy! Eller er det bare jeg som synes dette er gøy?! Håper på engasjement her!

 

Jeg legger ved en beskrivelse av TYPE 2 her, det er bare et eksempel – så håper jeg dere vil gå inn å lese for å se hvilke typer dere er. Det hjelper dere til å fortså dere selv litt bedre også ♥ Jeg tenkte jeg ikke skulle lime inn all teksten i blogginnlegget, det blir så langt. Men les om “Enneagrammet” her. 


Type 2: Hjelperen

Tanke- og handlemåte: Disse menneskene er svært oppmerksomme på hvordan de kan hjelpe andre mennesker og særlig til de som står dem nær. Type 2 gir gjerne men er ofte dårlige til å motta hjelp. De er heller ikke flinke til å kjenne etter, og å gi utrykk for egne behov. Dette kan gi dem indre konflikter både i relasjoner generelt, og i parforhold spesielt fordi Hjelpere ofte føler seg ufri, og fordi de pålegger seg selv en opplevelse av at de alltid ”må” gi. Type 2 er oftest utadvendte mennesker som er liker til å gi omsorg og anerkjennelse til andre, og som selv setter stor pris på å bli anerkjent for det de gjør.

Du er muligvis type 2 hvis du kjenner igjen følgende:

 • Du er hjelpsom og svært empatisk, og tenker ofte på andres behov før dine egne.
 • Du ser andre menneskers evner og muligheter, og liker å støtte og oppmuntre andre til å ta disse i bruk.
 • Du er stolt over at det er behov for deg og over å være en sentral person i andres liv. Det gir deg en god følelse av å være spesiell og
uunnværlig for andre.
 • Du har vanskelig for selv å be om hjelp og å uttrykke dine egne behov.
 • Du tilpasser deg ofte for å gjøre andre fornøyd og kan derfor oppleve at du har mange forskjellige jeg’ er eller litt i overkant fleksibel.
 • Du opplever en merkelig indre tomhet hvis du kommer for mye i sentrum.
 • Du spør iblant deg selv: – ”Hvem er jeg”?
 • Du kan føle deg ufri av at du bestandig skal gi til andre og har egentlig et stort ønske om frihet.

Press
: Når du føler deg presset eller utrygg blir du mindre positiv og blir lettere sint. Da setter du tydelige grenser overfor andres behov, og tar styringen på en måte som kan oppleves kaldt og uten empati. Du blir svært opptatt av urettferdighet og uttrykker dine følelser og behov med stor tyngde.

Trygghet
: Når du er trygg og har overskudd blir du mere kreativ og har lettere for å kjenne hva som er viktig for deg. Du får økt oppmerksomhet på intensitet og nærhet, og det er viktig for deg at du kan sette ditt personlige preg på tingene og gjøre dem til noe spesielt.


Gi meg en lyd på hvilke 3 punkter du kjenner deg igjen i og føler at du er?! Jeg elsker sånt! Tror denne NLP utdanningen er noe jeg skal ta fra nyttår! GØØØY!

32 kommentarer
   1. Hvorfor? 😀 Fordi det er superspennende! Alltid gøy å utvikle seg, og lære å bli en bedre versjon av seg selv, og forstå andre mennesker bedre. Hvorfor ikke? 😀

   1. Heiii girl! Jeg bruker så mye forskjellig! Men kanskje jeg skal lage en video igjen ja- lenge siden sist!

  1. Veldig kjekt å lese om! jeg interesserer meg veldig mye for dette selv. Leste også boken “omgitt av idioter” i sommer, som omhandler nogenlunde det samme, altså om ulike personlighetstyper. Jeg følte meg veldig igjen i både 7 og 9. Hvilen ble du? 😀

   Ha en fin helg <3

  2. Den personlighetstypen det skrives om kalles høysensetive empater.

   Adferden er som regel “tillært” og de har derfor en del å jobbe med, lett offer for manipulerende mennesker for å si det slik.

  3. Så utrolig gøy, dette er litt sånn fascinerende. Skjønner godt du vil ta denne utdanningen. Vanskelig å velge. Hva liksom litt fra alt eg kan kjenne meg igjen i. Men eg kan kjenner meg igjen i Type 2 (hjelperen), Type 6 (skeptikeren) og Type 7 (eventyreren). Dette er spennende 🙂 Hvilket to andre kjenner du deg mest igjen i? <3

   1. Veldig spennende! Jeg kjenner meg mest igjen i perfeksjonisten (dessverre.. det er litt slitsomt..) Individualisten og utretteren 😀 En god miks, hehe. Ta testen og se om det stemmer overens med det du selv tror da? Det er gøy! Jeg trodde jeg var noe helt annet enn jeg er 😀 LOL

  4. Hei!
   Eg trur eg kjenner meg veldig igjen i type2, hjelperen. Også er eg jo veldig opptatt av å oppleve mest mulig , få mest ut sv ting. Så type7, eventyreren også.

  5. Så gøy! Jeg var på et enneagram-seminar for 4 år siden, og det forandret livet mitt!
   Jeg er 4’er
   Hvis du vil første enda mer av deg selv anbefaler jeg noe som er litt mer korrekt, ift psykologi, nemlig MBTI 🙂
   I og med at du er 2’er, er det mulig du er enten ESFJ eller ISFJ i MBTI 🙂 ta testen på 16personalities.com/no

  6. Og en ting til, det vil ikke være helt korrekt å si at man har 3 typer. Det blir bare de som passer best etter den du er.

   Men vi har «vinger», og man lener seg mer mot den ene vingen enn den andre. Jeg er 4w5, noe som vil si at jeg er en 4’er med en 5’er vinge. Vi kalles ofte «bohemer» da vi er mer følsomme og melankolske enn en 4’er med 3’er vinge f.eks. E

   En annen ting er hvor man «går» når man er trygg eller utrygg. I følge strekene i enneagrammet vil en trygg 4’er få trekk fra 1’eren. Det vil si at vi blir mer strukturerte osv. En utrygg 4’er vil gå til 2’eren og sette andres behov foran egne i en grad som er skadelig.

   Kjempespennende at du har oppdaget dette, håper du fortsetter 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg