Historien fra 2010

Etter et lite dykk i arkivet fant jeg de aller første bildene jeg postet på denne bloggen. 11 April 2010 tok jeg mine første skritt inn i bloggverdenen. Og aldri i mine villeste fantasier hadde jeg trodd at jeg vil ende opp hvor jeg har endt opp idag.

Tanken bak bloggen I 2010 bodde jeg i Ålesund, jeg var daglig leder på BIK BOK og bestilte både sko og annet interessant på ebay.com, ebay den tiden var jo himmelen!  slett å bestille noe derfra. I tillegg hadde jeg nettopp begynt å bruke microring-hairextenions fra Locks and Bonds, og det var flere venner og bekjente som var nyskjerrig på dette. Jeg følte liksom litt at jeg hadde noe å dele, men hadde aldri tenkt tanken på at jeg skulle starte en blogg. Når jeg bodde i Ålesund hadde jeg familien hjemme på Midsund, mamma og Andreas i Fræna, en bror i Bodø, og en i Trondheim, og jeg tenkte at kanskje jeg kunne la de få følge litt med meg og livet mitt i Ålesund, gjennom bloggen. I tillegg ville jeg gjerne dele litt tips og triks angående både ebay og hairextenions. Så den 11 april 2010 hoppet jeg altså i det, og allerede første dag hadde jeg litt over 1000 stykker som var innom, noe som var helt uvirkelig for meg! Så da fortsatte jeg jo bare, og det var kjempegøy! Sommeren det samme året, ble jeg kåret til månedens blogg av Annette Haga, noe som gjorde at jeg fikk utrolig mye trafikk, og deretter gikk det bare oppover! Dette var jo utrolig stort for en bondejente som meg, og jeg elsker det! Jeg hadde hverken mål eller visjon om å bli en stor blogger, det var jo bare en liten hobby i tillegg til fulltidsjobben hos BIK BOK. Men guri, om det gav mersmak?? JA! Så her sitter jeg da, nesten 5 år senere og trykker på tastaturet så det nesten ryker av tastene. Det er jo helt utrolig, hvem skulle trodd. Hvem skulle trodd at å blogge ble så stort? At det ble en jobb, og et AS? Litt uvirkelig. Samtidig føler meg ganske heldig. Tenk at så mange orker å klikke seg inn her for å lese om meg og mitt liv? Det er en ganske ubeskrivelig følelse, skal jeg si dere. I løpet av disse årene har jeg vokst så mye, både som person og som blogger. Jeg har opplevd utrolig mye i forbindelse med bloggen, møtt mange nye mennesker, fått et stort nettverk, fått flere jobbmuligheter, blogget både på blogg.no, Modette.no og Nettavisen/side2. Og om noen dager venter fantastiske United Bloggers! Jeg kan bare ikke få sagt nok hvor takknemlig jeg er for alt, og det er jo mye takket være dere! Så tusen takk for at dere er trofaste, fine lesere som klikker dere inn her hver dag, det gir meg virkelig en stor motivasjon til å fortsette ♥
Veien videre

I 2011 gikk bloggen fra å være en hobby til og bli en hobby/jobb, og jeg begynte faktisk å tjene penger på det. Noe som for meg var litt sjokkerende, jeg trodde jo ikke det var mulig? Men det var jo ekstremt spennende da, og jeg benyttet jo selvfølgelig muligheten til å tjene litt ekstra i tillegg til lønnen jeg hadde hos BIK BOK. I den forbindelse opprettet jeg et enkeltmannsforetak, og etterhvert anskaffet jeg meg en regnskapsfører. Jeg ville jo ha alt mitt på det rene, så regnskapsfører var viktig å ha. Etter å ha jobbet i BIK BOK som dagligleder i 5 år, var jeg superklar for nye utfordringer, jeg trengte å gjøre noe nytt, trengte nye rutiner og noe annet å jobbe med. Jeg trives jo kjempegodt sammen med jentene mine i BIK BOK, men likevel så var det tid for nye eventyr. Jeg så opp jobben, og begynte å jobbe som selger / programleder i TV8 (Lokaltv i Ålesund)

Dette var jo noe helt nytt for meg, men jeg digget det. Elsket og være kreativ, å ha noe nytt og gå til hver en eneste dag. I tillegg til dette ble jeg kontaktet av et av Norges største kjøpesentere, som ligger i Ålesund – Amfi Moa. De hadde lyst å lage en Moa-blogg med meg i spissen, hvor jeg skulle lage to innlegg i uken fra de forskjellige butikkene og restaurantene de hadde på senteret. Så dette gjorde jeg i tillegg til jobben i TV8. Etterhvert fant vi også ut at TV8 Og Amfi Moa skulle inngå et samarbeid, hvor vi skulle lage videoblogg fra sentneret med meg som programleder. Og dette synes jeg var så utrolig spennende! Jeg hadde mange baller i luften, og flere skulle det bli. Amfi Moa samarbeidet igjen med et firma som heter Centerteam, det er da et reklamebyrå som tidligere laget kundeblad for Amfi Moa, der fikk jeg også jobb som stylist, og løpte rundt på senteret å samlet inn diverse produkter til magasinet, samt at jeg satt sammen flere forskjellige antrekk, dro til Trondheim hvor Centerteam holdt til, og stylet, sminket og fungerte som en slags makeupartist/stylist for de.

Etterhvert som tiden gikk, fikk vi i TV8 høre rykter om at firmaet holdt på å gå konkurs, noe som var utrolig trist. Derfor bestemte jeg meg for å si opp jobben sammen med en del av de andre ansatte. Og da bestod plutselig jobben min av blogging for meg selv og Amfi Moa, jeg laget videoblogg fortsatt og jeg jobbet som stylist for Amfi Moa og Centerteam.

Høsten 2011

Her skjedde det også ganske store forandringer. Fra min side hadde følelsene og innsatsen i mitt forrige forhold blitt svakere, og jeg var klar for nye eventyr, på egenhånd.. Likevel var jeg villig til å prøve litt til. Jeg hadde det jo fint og trygt.. Men følelsene er det vanskelig å styre. Derfor bestemte jeg meg for å ta fatt på nye utfordringer! Høsten 2011 flyttet jeg til Oslo, leide meg leilighet og begynte som prosjektleder hos miinto.no. I tillegg til jobben jeg hadde hos Amfi Moa, Centerteam og en ny jobb som blogger for Trekanten kjøpesenter i Asker. Bodde i Oslo, pendlet veldig mye frem og tilbake Ålesund – Oslo.

2012 Bloggen vokste, og til slutt innså jeg at jeg hadde litt for mye ansvar. Derfor valgte jeg å si opp jobben i Ålesund, samt prosjektlederjobben i miinto, og jobben i Asker. Jeg ville rett og slett (rart som det kanskje høres ut) fokusere kun på blogg. Og jeg har aldri angret på det siden. Derfra begynte jeg å utvikle mitt eget merke Styleway, og jobbet med dette 6 mnd, før jeg lanserte i desember 2012. I mellomtiden av dette skjedde det mye i mitt privatliv også, så det var et litt turbulent år på privaten. Forholdet mellom meg og Rolf Ivar tok slutt, og jeg flyttet til Oslo på heltid. Jeg sa opp leiligheten jeg hadde på Tjuvholmen, og flyttet sammen med Henriette og Malene to etasjer ned, større leilighet og litt mer plass.
2013 Jobbet med bloggen, og Styleway. Hadde lageret til Styleway på soverommet, hehe. Fullstendig kaos! Til slutt måtte jeg innse at jeg fint måtte flytte lageret hjem til Midsund. I 2013 startet jeg også et eget AS og blogget hos Nettavisen/side2 samtidig. Mitt aller største høydepunkt i 2013 var nok Gard, og i juli 2013 ble vi kjærester. Det føltes helt fantastisk, og det gjør det fortsatt. Flyttet fra Tjuvholmen og kjøpte, samt pusset opp leiligheten her på Aker Brygge sammen med Gard, og her bor vi jo fortsatt ♥

2014

Bloggen og AS’et vokste, og dette året fikk jeg tilbud om å være BIK BOK sin gjestedesigner, samt at jeg bestemte meg for å starte byleneorvik.com. I tillegg fikk instagramkontoen min @leneorvik et stort hopp, noe som også har vært utrolig gøy!

Jeg vet at jeg siste tiden har vært litt sløvere enn jeg burde vært med tanke på bloggen. Og grunnen er rett og slett fordi tiden ikke har strekt ordentlig til, det har vært veldig mye i det siste både med jobb og annet, og bloggen har blitt mer en rutine enn en hobby- og jobb. Jeg har nok følt på det selv, men aldri hatt tid eller energi til å ta tak i det. Nå derimot, etter vår lille “oppvaskt” for to uker siden, har jeg virkelig fått øynene opp. Det er jo dette jeg vil bruke tiden min på, på dere! Dere er jo der for meg hver dag, og da vil jeg gi tilbake til dere 100 % … Og jeg GLEDER meg til fortsettelsen. Idag har jeg vært i møte med agenten min Sandra i UB, og vi har gått i gjennom mine mål for bloggen i 2015, det skal bli forbedring, mer personlig, mer dybde, humor, jeg skal slippe dere mer innpå meg og vise dere hvem Lene er, og forhåpentligvis gi dere et lite innblikk i personligheten min, det er et av mine store mål i 2015. Jeg kjenner motivasjonen er større enn noensinne altså, det skal dere vite! Så vil jeg egentlig bare avslutte med å si TUSEN TAKK for at dere har stemt meg frem som finalist i Vixen Blogawards! Jeg er i finalen i kategorien Årets Blogger sammen med Annette Haga, Camilla Phil, Kristin Gjelsvik og Caroline Berg Eriksen. Hadde ALDRI trodd at JEG skulle komme til finalen som  finalist til Årets Blogger, det er helt utrolig! Veldig takknemlig for det. Og før jeg løper avgårde til butikken for å kjøpe inn middag, å lage torsk med deilig tilbehør til min kjære – vil jeg bare si at : Dere rocker! Jeg er så glad for at nettopp DU følger meg og bloggen min ♥ Takk.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg