Gullfisken

Jeg tror ikke jeg har satt stumpen min ned på sofaen før nå, og da har jeg styrt på siden klokken 9 idag tidlig, det går i ett skal jeg si dere. Nå har vi hatt middagsselskap, og hatt besøk av lillesøster Anniken i tillegg, så vi var 6 stykker til middag. Så stakk pappa og stemor hodet innom også, de kom ikveld – siden de skal i selskap hit imorgen. Heldigvis er baksten ferdig, og jeg kan chille med gjengen.

Har jeg fortalt dere at jeg har bursdag om èn uke? Jæiks, ett år eldre, huffa meg. Jeg har leid ett utested, og skal ha maskeradefest! Hurramegrundt, som jeg gleder meg! Masken og kjolen er allerede i boks! Gleder meg til å vise dere. Takk og lov for asos, love it! Og ebay da, de har så mange fine masker.

Idag har jeg og Oda bakt skoleboller og sjokoladekake, mm – gjett om vi gleder oss til morgendagen.


Husmora.. Hihi.

Oppskrift :

4 egg
3 kopper sukker (Jeg bruker store kaffekopper..)

Pisk til eggedosis.

Bland i:

200g smeltet smør
1,5 kopp melk
4 kopper hvetemel
2 ss kakao
2ts vaniljesukker
3 toppede ts bakepulver

Stekes 175 grader i 25 min.

Fyll:

8ss smeltet smør
5 ss kaffe
3 ts vanlijesukker
1 ss kakao
1 pk melis

Oppskrift:

25 g gjær
50 g smeltet smør
2 dl lunket melk
3 ss sukker
1/2 ts kardemomme
ca 5,5 dl hvetemel

Ha gjæren i en bolle. Smelt smøret, og bland det sammen med melk. Bland smør og melk med gjæra og rør i sukker. Bland kardemommen i melet, og tilsett melet i blandingen. Elt deigen til den er smidig og jevn.
Ha plast over, og la deigen heve til dobbelt størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, trill den ut til en lang pølse, og del opp i flere deler. Trill de ut til boller, og la de heve til dobbelt størrelse. Lag en liten grop i alle bollene, og fyll gropen med vaniljekrem. Pensle med melk, vann eller egg.

Stekes i 240 grader i 5-7 minutter. Avkjøl bollene på en rist.
Smør melisglasur på bollene, og dypp de i kokosmasse.


Nam!

Nå ser vi gullfisken, og ler oss ihjel av Truls og Klaus.
Kos dere videre ikveld.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg