Her om dagen laget jeg en nydelig god viltgryte a lá Lene, og den fikk jeg så fryktelig lyst å dele med dere. Rolf Ivar (og jeg) var strålende fornøyde, og spiste oss alt for mette. Dette er en perfekt gryte om du feks skal ha middagsgjester. Eller om du bare vil kose deg selv også. Gjort på under 15 min! Viltgryte m/hjemmelagetpotetmos, gulrøtter og rosenkål. Du trenger : Reinsdyrkjøtt (Jeg kjøpte fra frysedisken bare ..) Buljong, fløte, salt, pepper, enebær, poteter – smør, melk, rosenkål, brunost, gulrot, løk. Dette gjør du : Kutt løk opp i små biter, surr den i smør i stekepannen til løken blir gyllen. Stek kjøttet ett par minutter på svak varme og krydre med salt og pepper. Ta vare på kraften fra kjøttet, og kok ut stekepannen med litt vann. (Ha dette oppi sammen med kraften, og sett det til side) Så kan du begynne på sausen, og det er det beste med hele retten. Mmm, så viktig at den blir PERFEKT. I mellomtiden kan du gjøre klart gulerøtter og rosenkål. Saus: Kok opp ca 5 dl vann med 3 terninger buljong. Ha i 1 boks med fløte, ca 4 skiver brunost, 10 knuste enebær, salt og pepper, og til slutt kraften av kjøttet. La dette koke til sausen blir tykk. (Om den ikke blir tykk nok, kan du ha i litt jevner) Når sausen er ferdig kokt, kan du ha i løken og kjøttet, la dette stå og småkoke ett par minutter. Potetmos: Skjær opp potetene i små terninger (da blir de fortere ferdig) sil av vannet, og mos de. Ha i godt med smør, salt, og pepper og melk til du får den konsistensen du ønsker. Du kan godt ha i gressløk og litt fløte også. Og servér. Mmm, jeg får vann i munnen av å tenke tilbake på den. Gi meg tilbakemeldinger om dere lager den da, vil så gjerne vite hva dere synes! Kakemenn : Du trenger: 75 g smeltet smør, 2 dl vann, 3 ts hornsalt, 5 dl mel, 350 g sukker. Dette gjør du: Bland smør, vann og sukker i en bolle, sikt oppi mel og hornsalt. Kjevl ut deigen (ganske tykk om du vil ha store fine og luftige kakemenn,) trykk ut figurer og stek de i 9 minutter på 175 grader. OBS! Pass på at du ikke legger de for tette, for da vil de vokse sammen. Tenk!! Det er bare 4 (!!) dager igjen til julaften! Noen som gleder seg eller ?! Ps.. Håper dere setter pris på matoppskrifter?