Fishmarkadurinn


Yesterday’s datenight ♥

Altså! Hvor skal jeg begynne. Til dere som anbefalte Fishmarkadurinn til oss, en millioner takk. FOR en smaksopplevelse, vi nærmest rullet ut derfra igår, og det var så vidt vi fikk i oss den nydelige desserten. Hadde et par ved siden av oss fra NYC, og de var helt sjokkerte over hvor mye mat vi fikk i oss, men – det er jo ikke så vanskelig når hver eneste rett smaker.. Wait for it : HIMMELSK! Åh, for et fint førstemøte med Reykjavik, denne kvelden kommer vi til å huske.

Hotellet vårt er forresten superfint, og ligger veldig sentralt! Ligger på Marinaen (vi er så heldig å ha utsikt utover mot havet, og egen balkong) det tok oss max 5 minutter å gå inn til sentrum. Det jeg liker så godt med Reykjavik så langt, er alle de små, søte og sjarmerende bygningene og husene. Vi gikk innover for å lete etter Fishmarkadurinn, og etter bildene å bedømme så det ganske fancy ut, så jeg fikk det ikke helt til å stemme på et vis. Når vi kom dit, var det er gult, gammeldags og veldig sjarmerende hus, vinduene så ut som de var sotede, og jeg var veldig spent på hva som skulle møte oss innenfor. Vi gikk omtrent rett fra Reykjavik til New York føltes det ut som, fancy, hipt og en helt annen stemning enn jeg hadde forventet, jeg elsker jo sånne steder, og synes det er utrolig kult det de har fått til. Tror dette stedet får terningkast 6 av oss, hit MÅ dere.



Waiting area, bar and drinks

Vi måtte vente en stund på bordet, og tok en drink så lenge, Gard en ny type Bloody Mary ( skjønner ikke de som liker dette? Sorry Gard..) Og jeg, en Mandarin Cosmo, nydelig ♥ Etter en god stund fikk vi bordet og ble guidet i underetasjen hvor vi ble plassert mellom to andre par, det ene paret ( de fra NYC snakket vi en del med, hyggelige folk) og da menyen kom var vi egentlig ikke i tvil, vi ville ha chef’s choice og en 9 retter hvor vi fikk smake på både fisk, kjøtt, og fugl.

Aller først fikk vi fantastisk brød i en pose sammen med glovarme steiner slik brødet skulle holde seg varmt. Deretter fikk vi blekksprut, kreps, fugl, blåskjell, nigiri med kamskjell, laks, torsk, lam og dessert som inneholdt to typer sorbet, en bringebær og sjokolade mousse som så ut som en liten vulkan, en ostekrem av noe slag, og sjokoladefondant. Foodheaven ♥

Vi er ganske glade i å smake på nye ting, elsker å prøve ting vi ikke har prøvd før, og i denne menyen fikk vi virkelig testet smaksløkene, hver og en rett var helt nydelig, ingenting å usette på noen. Til slutt kommer et mesterverk av en dessert, og smakene gjorde at jeg fikk mest lyst å besvime der og da, hehe. NAM! 2 drinker, 9 retter og en flaske vin senere kom vi oss tilbake til hotellet, og gjett om vi var klar for sengen etter en lang dag. Godt å treffe hodeputen da ja, i en stor, og myk hotellseng. Ikveld skal vi på den andre, nemlig Grillmarkadurinn- denne sier de fleste er den beste av disse to, men.. Kan det virkelig bli bedre?! Vi gleder oss. Nå står en dag med opplevelser for tur, og dere kan tro vi gleder oss ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg