Et julete innlegg

Jeg er visst ikke den eneste som prøver å tvinge frem julefølelsen, flere av dere som gir uttrykk for det. Det er liksom ikke det samme som når man var små .. Dagene flyr, og tiden går så fort når man er hjemme om ettermiddagene at jeg snart ikke klarer å henge med. Så mye som skal gjøres, jeg vil helst bare nyte hver eneste ettermiddag og gjøre julete ting.. Regner med det er sånn hos de fleste. Jobb, husarbeid, matlaging – og når man endelig kan sette seg ned i sofaen blir det liksom bare til at man sløver og ikke orker å gjøre noe ut av det. Uansett så bestemte jeg / vi oss for å gjøre noe med det igår. Og jeg har planer om å fortsette helt til julaften. Selv om jeg vet at så fort jeg setter beina innenfor døren hjemme, kommer julefølelsen med én gang. Ingenting slår jul hjemme ♥ ♥ Her er ihvertfall noen tips til hvordan man kan prøve å få frem den koselige julefølelsen / ♥ Lag gløgg med nøtter og rosiner  ♥ Bake julekaker sammen med venninene. ♥ Høre på koselig julemusikk. Kan tipse om spillelisten til Kurt Nilsen, så mange fine sanger.

♥ Hoppe inn i kosedressen og kosesokkene og se på julefilmer. Mine favoritter : Polarexpressen, Alene Hjemme 1 & 2, The Holiday, Nå er det jul igjen 1 & 2 og Love Acutally. Alle disse filmene har jeg planer om å se før julaften, og jeg har kun rukket og sett The Holiday enda.. 

♥ Lage julemat. Selv holder jeg meg unna pinnekjøtt til julaften, jeg MÅ spare det til da. For da blir det trippelt så godt! Pinnekjøtt er det beste jeg vet. Har fått litt julestemning av å lage mat som : Juleskinke med kålrabistappe og rødkål, juletapas o.l  ♥ Kjøpe julepålegg. Det har vi gjort for lenge siden. Julesylte og ribberull minner meg sånn om jul! Bare at da får jeg pappas hjemmelagede, mmm.

♥ Pakke inn julegavene mens man hører på julemusikk.

♥ Gå på juleshopping i gatene på kveldstid. 

♥ Dra på julekonsert.

♥ Ha juleverksted sammen med gode venner / familie eller kjæreste.  ♥ Spise mandariner og godteri som minner om julen. Mitt favoritt julegodteri er : After Eight- den er så alt for god. ♥ Spise nøtter. ♥ Drikk julebrus. Norges beste julebrus vel og merke! NAM. 

♥ Gå turer i skogen i snøen (selv om den ikke er her.. Ikke i Oslo ihvertfall)

♥ Pynte juletre. Dette gjør vi aldri før lille julaften hjemme, det er tradisjon. På lille julaften spiser vi ekstra god mat, pynter juletre og hører på julemusikk. Også avslutter vi med den årlige pakkeleken og brettspill etterpå. Og gjerne et bad i jaquzzien ♥ (ÅÅÅH, det kribler i magen bare jeg tenker på at jeg skal hjem om få dager. GLEDE) Jeg må bare få tipse dere om pakkeleken. Vi har hatt pakkeleken i så mange år jeg kan huske hjemme hos oss, og det er så kos. En glede for store og små. Anbefaler absolutt og gjøre dette med familiene deres på lillejulaften. Gard skal også være med på denne leken for første gang i år, så jeg tror han gleder seg minst like mye som meg..  – Hvert familiemedlem kjøper hver sin gave. Vi har en ca sum på 100-150,- 
– Man tar med seg gaven innpakket og alle legger sine gaver på bordet.
– Man trenger en terning.
– Første mann begynner, og den som først får 6 på terningen får ta en gave.
– Og slik fortsetter det til alle pakkene er gitt ut. (Husker ikke helt om vi pakker de opp underveis eller om vi gjør det når alle pakkene er pakket opp, men det kan man jo bestemme selv..)
– Etter alle er gitt ut, bestemmer man seg for en tid, vi pleier alltid å ta 20 minutter. Der skal vi på nytt kaste terningen, og de som får 6 kan stjele pakker fra de andre. Når tiden har gått ut, får man de pakkene man sitter igjen med.

En supergøy lek som får alle engasjerte. Vi roper og ler omhverandre! Også blir jeg alltid skuffet på slutten siden jeg ALDRI vinner noe. Heldigvis har jeg snille foreldre og søsken som deler litt med meg ♥

Håper dere fikk noen tips til å få frem julefølelsen nå som det er 6 dager til julaften.   Jeg har allerede hoppet i julekosedressen min. 

Og dere.. ? Del gjerne tips til hvordan DERE kommer i julestemning?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg