Dette må du ha på kjøkkenet

Fin torsdag til dere solstråler ♥ Jeg har innedag idag, er litt pjusk. + Jeg måtte vente på en servicemann som endelig har fikset oppvaskmaskinen min som streiket i julen. Ble så kvalm i går og i natt har jeg nesten ikke sovet fordi jeg har hatt brennende/sviende smerter øverst i magen.. Tok til fornuft med Ibux og varmeflaske (les : tomflaske med varmt vann i) rundt 06 og sov heldigvis helt til 10. Men nå er jeg bedre, oppe og nikker og har hjemmekontor på spisebordet og nyter utsikten til min fantastiske, nye glassvegg. Den glassveggen er faktisk mitt beste valg i forhold til leiligheten, sammen med kjøkkenet og gulvet, og sengen.. Og kakkelovnen.. (Hehe, kan man egentlig velge?) Jeg elsker den, og gleder meg til å dele den med dere. Den blir ferdig i morgen, jippi!

Over til dagens overskrift, ikke så spennende som den legger opp til- men jeg har så lyst å dele min hverdags- og helgefavoritt med dere. Man kan jo ofte bli litt lei i matveien noen ganger, spesielt når det kommer til frokost, lunsj og kvelds- det går jo ofte litt i det samme – mens man er flinkere til å variere med middager. Jeg spiser alt fra brød, til nystekte rundstykker og ferske crossianter i helgene – mens i hverdagen liker jeg veldig godt cottage cheese med kanel og vaniljesmak og frukt/bær OG min aller største favoritt, sprø, salte, hjemmelagde og gode knekkebrød. Alltid litt “ork” å sette i gang – men det går jo rimelig fort, og så har man jo en god batch utover i uken.

Dette synes jeg blir de beste (og sprøeste) knekkebrødene. De kan fint brukes til ost og kjeks kveld om du vil ha et sunnere alternativ til kjesen ; Hakkede mandler, gresskarkjerner, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, egg, creme fraiche og salt. Jeg lager alltid oppskriften på sparket, og måler aldri opp – men dette ser man etterhvert når man har laget de noen ganger og kjenner til hvordan konsistensen skal være.

Til ett brett bruker jeg ; ( …husk at laget du smører utover til slutt skal være ganske tynt, ellers blir det ikke sprøtt )

200 gram hakkede mandler, 200 g gresskarkjerner, 50 gram linfrø, 100 gram solsikkekjerner & 100 gram sesamfrø. Til dette bruker jeg 2-3 egg, og 1-2 ss med creme fraiche (bare prøv deg frem) .. Røren skal være glatt og smidig til slutt. Om du vil, kan du ha en dæsj med vann i også. Smør dette utover bakepapir (som sagt, tynt lag) og strø over salt før du steker det midt i ovnen på varmluft, 150 grader i 30 minutt.

Skjær opp knekkebrødene med pizzaskjærer i ønsket størrelse med én gang du tar de ut av ovnen, og kjøl de gjerne på rist. Jeg oppbevarer de på en skjærefjøl i tre eller på et fat gjerne med kjøkkenhåndkle eller bakepapir over. Sånn beholder i hvertfall jeg sprøheten utover uken. Om noen har et genialt tips til en boks som faktisk lar knekkebrød være knekkebrød – TELL ME!

Knekkebrød med smør, deilig pålegg, tomat, agurk og tomat, og pepper på toppen! Kan man be om mer?!

KOS!

31 kommentarer
    1. Bare et vennlig tips (har selv i perioder med sjokolade, alkohol, sterk mat) hatt smerter, kvalme og svie. Ibux etser på magesekken så hvis den er irritert og svir så er Ibux noe av det verste du kan ta. Bedre å ta et par syrenøytraliserende 🙂

      1. Tror ikke det kunne vært derfor, for jeg spiste ingen av delene 😀 <3 Tror kanskje jeg fikk det fordi jeg spiste et eller annet som ikke var helt "bra" … Men Ibux hjalp faktisk – selv om vi i går på middag snakket om at man ikke burde ta Ibux, så nå er det slutt på det 😀 😀 Takk for tips <3

        1. Kan få det av kaffe, melk, stress osv også. Eller bare helt tilfeldig 🙂 Som regel er det litt for mye magesyre/magesyre som presses opp i spiserøret når man har smerter øverst i magen (og svie, evnt kvalme). Det er noe de fleste opplever av og til uten å ha gjort eller spist noe galt.
          Det hjelper å ligge på venstre side mtp anatomi og lukkemuskel.

          Uansett, Paracet er bedre enn Ibux mtp magesekk. Godt du føler deg bedre 🙂

          1. Ja, da er det kaffe! Hehehee, tror jeg hadde 3 den dagen, wops! AUUU. Ikke mer sånn 😀 Hehe, og heia Paracet fremover, tusen takk Hilde! Og kjempefin helg til deg <3

    2. Linfrø bør knuses og legges i bløt for å kunne tilføre kroppen de godene du ønsker! Ellers kommer de ut igjen like hele 🙂 Jeg bruker rapunzel linfrømel.

      1. Hææ? Det visste jeg ikke! Aldri hørt før! 🙂 Men så bra du deler, dette skal jeg dykke nærmere inn i! <3

        1. Var ikke klar over det jeg heller, men så God morgen Norge i går, og Wenche sa akkurat det samme. Det er fordi linfrøene inneholder oljer som er bra for kroppen, og de ‘frigjøres’ når man knuser dem 🙂

          Ha en fin helg vakre Lene, det er så inspirerende å følge deg! Først og fremst fordi du er et utrolig vinnende vesen 🙂

          1. Der lærte vi noe nytt!! <3 Takk for at du deler 🙂 Ha en superfin helg du også Tine, tusen takk <3 Klem

    3. Dette så nyydelig ut og må sååå prøve det til helga!!God helg til søteste deg og Tusen takk for du deler oppskrift!:)

      1. Det er så godt!! Da har du rykende ferske knekkebørd til helgen <3 Jeg har alltid egg til og loads med deilig pålegg <3 Mmm 🙂 God helg! Klem

    4. Hei,
      brennende/ sviende smerter øverst i magen kan være tilbakelekking av magesyre. Det er svært smertefullt og kan trigges av sterk, krydret mat og hvitvin.
      Jeg har alltid en pakke Pantoprazol liggende. De tar smerten bort og reparerer irritasjonen. Dette kan ellers utvikle seg til magesår.
      Ta en prat med legen din 😉

      1. Hei Live, tusen takk for tips! Det hjalp med to Ibux og er bedre nå, spiste hverken sterk mat eller drakk hvitvin.. Merkelig. Men ja, kommer det igjen blir det legetur! Vil ikke ha mgesår her i gården <3 Klem

    5. Disse skal lages i helgen! 🙂
      Dette er helt utenfor innlegget men bare nyskjerrig på hva du hadde tenkt hvis en venninne av deg nå ønsket å satse på blogging. Hadde du syntes det er greit og ville du hjulpet henne ved å for eksempel fremme bloggen hennes på din egen? 🙂
      God helg!

      1. Godt valg Viktoria! Åh JAAA; selvsagt!! Da hadde jeg hjulpet henne – OG løftet henne så mye jeg kunne <3 Klem OG god helg!

    6. Hva er det du bruker for å få huden til å se så sunkissed ut hele tiden? You’re always glowing <3 tror du har skrevet om det før, men fant ikke.. både ansikt og kropp 🙂

      1. Og jeg bruker en julekakeboks som ikke er så veldig julete. En får kanskje slike bokser hele året også, på feks søstrene grene eller granit?

        1. Ja jeg må kanskje høre med de 🙂 Ikke alltid en vil ha knekkebrød liggende på fat på kjøkkenet 😛

      2. Nei, det går ikke så bra … Jeg tåler det som sagt ikke, men er sånn av og på flink å ta hensyn til det. Nå begynner jeg å få mye vondt i magen og er mye kvalm etter og ha spist brød, så nå må jeg kutte ned. BUHU

    7. Jeg har knekkebrødene i en kakeboks, sånn av metall. Der holder de seg sprø i hvert fall en måned! Så jeg lager like gjerne tre brett av gangen ☺️

        1. Grunnen til at de kan bli mye er fordi du kanskje ikke har stekt de lenge nok. Eller fått ut all fuktigheten. Jeg har opplevd det samme. De kjennes sprø på overflaten, men hvis du kjenner under og det er bittelitt bløtt blir de myke i boks 🙂 etter at jeg begynte å ha de ovnen enda lengre holder de seg sprø i boks også 🙂

          1. Ja de pleier det når de er for tykke, men når jeg smører tynt lag er de sprø som potetgull 😀 Jaaa da får jeg prøve på nytt <3 Hihi! Takk for tips Camilla!

    8. Jeg har mine i kakeboks i metall, den må ikke være tett. Viktig! Ha evt. lokket litt åpent på siden. Da skal de holde seg sprø, mine gjør alltid det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg