Den perfekte høstkosen

Hei fra Berlin! Vi sitter i lobbyen og jobber og Jørgen har nettopp overrasket meg med hvor vi skal bo! Han der altså, slutter aldri å overraske ♥ Aldri bodd på ett så sjarmerende hotell før, hotel Aldon Kempinski heter det! Midt i smørøyet og så utrolig vakkert. Jeg tenkte jeg skulle dele en deilig høst-gryte med dere, kanskje det kan friste å lage den til ikveld eller imorgen? Kjøp en deilig rødvin til som passer til viltkjøtt, tenn litt hyggelige stearinlys og hør på jazz for å få ordentlig kosestemning i heimen. Jeg lagde denne forrige uke, og den falt i smak hos J for å si det sånn ♥ Hadde det så hyggelig at jeg glemte helt å ta bilder av sluttresultatet, uff! Men jeg kan bare fortelle at den er knallgod, og må prøves! Jeg lånte oppskriften fra Godt.no, og dette er Bernt Stiansens finnbiff-gryte!

Skjermbilde 2016-10-28 kl. 13.30.06(Lånte like så greit ett bilde fra Godt.no også jeg) ♥ Like god som den ser ut.

Dette er ingrediensene dere trenger for å lage finnbiff-gryten // til 2 personer
14881300_10158160727440355_264724079_o14881481_10158160727560355_11644089_o14859414_10158160726730355_1134310182_o

500 gram finnbiff / jeg kjøpte fersk rein mørbrad på meny
0,5 dl solsikkeolje
1 løk
5 stk enebær
0,5 ts timian
0,5 ss hvetemel
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl eplemost
2 dl fløte
0,5 dl tyttebær til pynt

1. Kjøp ferdig oppkuttet reinsdyrskav eller skjær tynne skiver kjøtt fra et stykke reinsdyrstek. Varm en jerngryte med solsikkeolje og stek kjøttet i oljen, gjerne fordelt på to omganger. I sluttfasen av stekingen tilsettes snittet løk, finhakket einerbær og timian. La det hele frese sammen i 3 minutter. Dryss med hvetemel og bland godt.

2. Tilsett salt, pepper, eplemost og fløte og kok opp. La gryten småkoke i 1 time under lokk. Pass på at det ikke brenner seg eller at gryten koker tom for væske. Smak på kjøttet etter en times tid og sjekk hvor mørt det er. Pynt gryten med hele tyttebær ved servering.

Ingredienser til sitronsyltet rødløk //
150 g rødløk
0,25 dl sitronsaft
0,25 dl sukker
0,25 ts salt

3. Rens rødløken og del den i båter som skilles fra hverandre. Ha løken i en kjele og tilsett sitronsaft, sukker og salt. Sett på lokk, kok opp og la det koke forsiktig i 5 minutter. Serveres varm til finnbiffen.

14895640_10158160727910355_474214406_o

Ingredienser til glaserte gulrøtter //
250 g gulrøtter
1 dl vann
25 g smør
0,5 ss honning
0,5 ts salt
1 ss eddik

4. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver eller stenger. Ha de i en kjele med vann, smør, honning, salt og eddik. Kok opp og la gulrøttene koke uten lokk i 5 minutter. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer dem.

Ingredienser til mandelpotetpuré
250 g mandelpotet
0,75 dl fløte
25 g smør
Salt & pepper
0,5 dl hasselnøtter

5. Fyll en kjele med vann, skrell potetene og kok de i ca. 15 minutter til de er møre og går i stykker. Sil av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland inn i potetpureen. Varm ovnen til 230 grader varmluft. Grovhakk hasselnøttene og legg de på et stekebrett. Bak de lysebrune i ovnen ved 230 grader i 3-5 minutter. Dryss ristede hasselnøtter over potetmosen ved servering.

Enjoy og god helg! Det er godt mulig denne jenta tar seg en bloggfri lørdag imorgen, for nå vil jeg bare nyte Berlin med kjærleiken min ♥

Suss til alle dere!

12 kommentarer
    1. En reinskavgryte er utenkelig uten creme fraiche, brunost, sopp og tyttebærsyltetøy i mine øyne.. Så denne tror jeg ikke er bedre enn min 😀 Men spennende med eplemost, det må jeg prøve neste gang 🙂

    2. Dere får ta dere en tur på KaDeWe! Garantert det beste shoppingsenteret i Berlin 😉 Perfekt for deg Lene! Ellers kan jeg anbefale verdens beste tapas i Berlin. Veldig intimt sted, men stemningen og maten er super!!

    3. Hvis dere liker Kempinski i Berlin, så MÅ dere teste Kempinski Gravenbruch utenfor Frankfurt også, helt maaagisk herregårdsstemning! 🙂 og kan også anbefale Kempinski hotel Bahia i Estepona utenfor Marbella også! 2 av mine favoritthoteller som jeg og kjæresten alltid vender tilbake til og drømmer om neste besøk! God helg skjønne du<3

    4. Hei Lene! Jeg har skrevet litt kommentarer på bloggen din hvor jeg innimellom har hatt spørsmål, men opplever at du ikke alltid svarer på kommentarene på bloggen.. Hvordan velger du ut hvilke kommentarer du velger å svare på og ikke? Ser at du har innlegg hvor du bare svarer på noen få av kommentarene.. Bare lurer hehe 🙂

      1. Hei, det er nok helt tilfeldig, jeg prøver alltid å svare på alle når jeg har tid, men lett at det sklir litt ut 🙂 Hva tenkte du på, var det noe spesielt? <3 Klem

        1. Nå skal man vel bruke anførselstegn hvor det er direkte avskrift. Og så er det god skikk og bruk å linke til originaloppskriften 🙂

    5. Hei!
      For en söt og sjermerende jente du er, det må virkelig sies.

      Jeg ligger vanligvis ikke igjen en kommentar ettersom jeg ikke er helt fast leser enda. Jeg skulle så gjerne sett deg ta litt “bedre bilder”. Slike bilder som er i dette innlegget er ikke godkjent når du har dette som en jobb i mine öyne ihvertfall! Skulle SÅ gjerne önske at det var du som hadde tatt det överste bilde der…

      Bare et lite tips! Bedre bildekvalitet vil ihvertfall före til at jeg blir en fast leser!

      Klem og lykke til

    6. Hei! Hvordan er ditt forhold til kropp og kosthold? 🙂 Kan du unne deg å “skeie” ut eller holder du deg kun til sunne måltider? Hva innebærer deg eventuelt for deg å spise litt ekstra, er det liksom en liten sjokolade eller kan det være mer? Og spiser du mindre dagene etter eventuelt? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg