En to retters middag

God morgen herlige mennesker! Jeg og Helen har satt oss godt til rette foran tv’en og handballkamp! Heiaheiaheia Norge!! Jeg må straks fyke ut døren i ett møte, men rekker å få med meg litt av kampen, og en god frokost. Igår hadde forresten jeg og Helen en alle tiders mandagskveld. Med to retters middag som jeg overrasket med, kveldstur i regnet på leting etter en film vi absolutt skulle se (som vi ikke fant,) og Dear John til slutt. Koser oss! Jeg lovte dere oppskriften på maten jeg laget igår, så her kommer den. Forrett : Kamskjell på purreseng. Hovedrett : Ytrefilét av storfe med soppstuing, baktpotet og asparges. Dette trenger du  til forrett :

  • Kamskjell
  • Salt & pepper
  • Purreløk
  • Sukker
  • Fløte
  • Seafood & fish krydder

Finhakk purreløken, og stek den i smør til den blir myk. Ha i fløte, og smak til med salt og pepper. Krydre kamskjellene med salt, pepper og seafoodkrydder, før du steker de ca 30 sekunder på hver side i olje. Dette trenger du til hovedrett :

  • Ytrefilét av storfe (indrefilét er MYE bedre)
  • Bacon
  • Persille
  • Sopp
  • Løk
  • Fløte
  • Salt, pepper & sukker
  • Asparges
  • Potet
  • Kryddersmør

Bak poteten i ovnen på 250 grader i èn time. Skjær baconet i terninger og stek det, hakk opp sopp, persille og løk og ha det i pannen sammen med baconet. Stek det en stund i olje, før du heller i en boks med fløte. Smakes til med salt, pepper og litt sukker. La kjøttet ligge på benken en stund før du steker det, slik det blir romtemperert. Krydre med salt og pepper og brun det i stekepannen. Ha det i ovnen i 125 minutter i ca 20-25 minutter sammen med aspargesen. La kjøttet hvile litt før du serverer. Så det ikke godt ut? Og for de som er gamle nok, er dette nydelig med ett lite glass rødvin til. Ihvertfall til hovedretten. Namnamnamnam!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg