7.2

Idag har jeg og Rolf Ivar anniversary, og har vært sammen i 7 år og 2 måneder.. Dette har vi feiret med biff, hjemmelaget potetmos, hjemmelaget hvitløkssmør og bernaisesaus. Mmm og så stearinlys da, selvfølgelig.. Når har vi begge sunket ned i sofaen og er klar for å se Hangover 2 som jeg lastet ned igår. Wiii, gleder meg sånn til den! Det er jo hundre år siden den gikk på kino, men den kommer ikke ut før i desember. Klarer – ikke – vente – lengreeeeee. Tenkte jeg skulle være snill å gi dere en god biff-oppskrift.. Til 2 personer trenger du : Biffkjøtt ca 350-400 gram, 4 poteter, smør, salt og pepper, dill, hvitløksfedd, bernaisesause + melk. 1. Skjær potetene i små biter, og kok de i lettsaltet vann. 2. La biffen hvile i romtemperatur i 0,5 – 1 t i forveien. Gni den inn med salt og pepper, og smelt smør i pannen. La pannen bli god og varm før du skrur ned temperaturen til svak. Gilde har kommet med ett fantastisk kjøtt, som er langtidsmørnet, vi har prøvd nesten alle, og den med mørhetsskala 6, er selvfølgelig best. Idag testet vi ut pepperbiffen, så da krydret jeg den kun med salt i tillegg. 3. Stek biffen så lenge som du ønsker, ut ifra hvordan du liker den. Vi liker den godt stekt, og jeg stekte den på svak varme i ca 7-10 minutter, Og den ble perfekt! Jeg steker den i mye smør. Det blir så god smak da.. Mm 4. Mens biffen steker, og potetene koker – skjær opp 2-3 hvitløksfedd og blant sammen med smør. Ha i litt dill. Sett det i kjøleskapet i ca 10-15 min sånn det blir hardt. 5. Når potetene er ferdig kokt, hell av vannet, og mos potetene. Ha i smør, salt, pepper og melk og kok opp under omrøring. 6. Kok sausen. Når biffen, potetmosen og sausen er ferdig, legg hvitløkssmør oppå biffstykkene, og det blir nydelig hvitløkssmak på biffen. Og NYT .. Synes dere det så godt ut? Det var det ihvertfall. :* Ha en herlig kveld!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg