Idag har vi stort sett ligget på sofaen som to slakt, og bare slappet av. Men etterhvert som vi ble rastløse tok vi oss en liten biltur i solen. Dette endte i en tur på butikken for å kjøpe ingredienser, og nå har jeg bakt perfekt 2 påskedag kos til oss. Herlig, hjemmelaget gulrotkake. Og så tenkte jeg at jeg skulle være hyggelig å dele oppskriften med dere. Kanskje dere også vil avslutte en fin påskeferie med en deilig kake? Ikke feil det. Til kaken trenger du :
- 4 stk egg
- 3 dl sukker
- 3 dl siktet hvetemel
- Skallet fra en halv appelsin (bare det gule. Ikke det hvite)
- 2 ts bakepulver
- 1 ss kanel
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 5 ss smeltet smør
- 5 dl revet gulrot
Til glasuren trenger du :
- 250 g smøreost
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ss smeltet smør
- 300 g melis
Kaken : Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i mel, kanel og bakepulver. Rør det godt inn. Ha i smør, revne gulrøtter og revet appelsinskall. Smør en rund kakeform. Hell i røra. Stek i ovnen i 45-55 minutter. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glassuren. Glasur : Rør sammen alle ingrediensene. Kaken må være helt avkjølt før du smører glasuren over, pynt med litt revet gulrot. Og voila – du kan nyte en fantastisk gulrotkake. Nå holder jeg på å lage hjemmelaget tacopizza med nachos, nydelig kveldskos. Nyt resten av fridagen deres,